Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 15 Eylül 2016 - 15:23 Yorum: 0

Balıkesirspor 3 puan serisini sürdürmek istiyor

Balıkesirspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, "Bandırmaspor ile hafta sonu yapacağımız derbi maçına 3 puan parolası ile hazırlanıyoruz. Balıkesirspor...

Balıkesirspor 3 puan serisini sürdürmek istiyor

Balıkesirspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, "Bandırmaspor ile hafta sonu yapacağımız derbi maçına 3 puan parolası ile hazırlanıyoruz. Balıkesirspor ile Bandırmaspor, TFF 1. Lig'de 7 sene aradan sonra bir maç oynayacaklar" dedi.

TFF 1. Lig'in 3. haftasında Balıkesirspor, Bandırma deplasmanında oynayacağı karşılaşma öncesi kulüp tesislerinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda geçen hafta oynanan Göztepe maçını değerlendirerek konuşmasına başlayan Balıkesirspor Teknik Direktör Reha Kemal Erginer, "Göztepe maçı iki haftadır devam eden kötü gidişi son vermek istediğimiz bir maçtı. Taraftara kendimizi af ettirme maçıydı ve bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Bayram öncesi taraftarımıza bir bayram hediyesi verdik. Az da olsa kendimizi af ettirdik. Ama sadece bir maç kazandık. Göztepe maçı bizim için viraj maçıydı. Sanırım Göztepe'yi de uzun bir aradan sonra ilk defa yendik. İlk yarısı 3 gol olmasına rağmen dengeli bir maçtı. İki takımında atakları vardı. Pozisyonları vardı. İlk yarı ortada başa baş geçen bir maç oldu. 2 yarı daha üstün olduğumuzu söyleyebilirim. Özellikle rakibi ofansif anlamda bir şans vermedik. Rakibin ataklarını çok iyi karşılayıp, dönen topları aldık. Oyunda genelde üstünlüğümüz vardı. İlk yarıda yakaladığımız skoru, ikinci yarının sonuna kadar koruyarak çok önemli bir 3 puan aldık. İki mağlubiyet almamıza rağmen takımım iyi futbol oynuyordu. Bu maçta da iyi futbolumuzu devam ettirdik. Bu aldığımız galibiyetinde çok büyütülmemesi gerekiyor" dedi.

"3 puan serisini devam ettireceğiz"

Bu hafta sonu Bandırmaspor ile karşı karşıya geleceklerini ve bu maçtan da 3 puan alarak seriyi devam ettirmek istediklerini söyleyen Erginer, "Bu hafta sonu Bandırma'da çok önemli bir maçımız var. Geçen hafta Göztepe ile Ege derbisi oynadık. Bu haftada Bandırmaspor ile Balıkesir derbisi oynayacağız. Bu derbiye uzun süre ara verilmişti. İki takım 7 sene sonra karşılaşacak ve 1. lig seviyesinde iki takım arasında ilk maç olacak. Bu maç da da 3 puan alarak, Göztepe maçında aldığımız 3 puanın daha değerli bir hale gelmesini ve bir seri yakalayarak taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Balıkesirspor futbolcular antrenmana çıkmadı

Balıkesirspor'un saha içinden çok saha dışı sorunları olduğunu ifade ve takımın dün antrenmana çıkmama kararı aldığını söyleyen Erginer, "Takım oyuncuları böyle bir karar alarak antrenmana çıkmadılar. Oyuncuların yaptığı bu eylem, ne yönetimi yaralamak, ne de takımı yaralamak. Onların yaptığı bir şeylere parmak basmak ve burada olan olayların büyüklüğünü şehre göstermekti. Bizim işimiz sahada, işimizi sahada yapıyoruz. Sahada olmamız gerektiğini de düşünüyoruz. Bu olaylardan da uzak durmaya çalışıyoruz. Geçmiş sezonlarda oldu transfer yasakları, puan silmeler. Bu sezonda transfer yasakları ve puan silmeler olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"Herkesin taşın altına elini koyması gerekir"

Reha Kemal Erginer açıklamalarının devamında, lig'de mücadele eden takımların çektiği maddi sıkıntılara da dikkat çekerek; "Ligler de mücadele eden takımlar doğru yapılanmalı ve doğru hedefler koymalı. Balıkesirspor, Balıkesir'in en büyük marka değeri. Balıkesir'in marka değerinin el birliği ile yükseltilmesi için herkes takımına sahip çıkmalı. Balıkesirspor'un daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz. Maddi sorunların çözülmesi için sadece yönetim değil, herkesin taşın altına elini koyması gerekir. Başarının gelmesi için tüm şehir bir araya gelmedi. Balıkesirspor'un değerini bilmeliyiz. Bu ligin değerini bilmeliyiz. Tabii ki amacımız takımımızı daha üst liglere taşımak, daha iyi başarılara taşımak. Bunu yaparken de doğru adımlar atılması gerekli. Koyulan hedefler, harcanan paralar, yapılan bütçeler sonunda hayal kırıklığı yaşatmasın. Bütün amacımız bu, bunun için buradayız. Ama bu sanıldığı kadar kolay değil. Kolay olsa bunu tüm takımlar yapardı. Türkiye'de bu işlere kısa vadede bakıyoruz. Türkiye" deki genel bakış kazan kazan üstüne. Göztepe bu sezona çok iyi başlangıç yaptı. Balıkesirspor'da iki mağlubiyet aldı ama maç sonunda Göztepe ile aramızda sadece bir puan kaldı. İşler bu kadar ince, işler bu kadar kolay. İyi bir takım olmak, iyi bir hoca olmak, iyi bir futbolcu olmak bir maçla, bir galibiyetle ya da bir mağlubiyetle olacak işler değil" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber