Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 22 Nisan 2014 - 19:58 Yorum: 0

Balıkesirspor'da heyecan dorukta

Son iki haftasına girilen PTT 1.Lig'de, puan cetvelinde ikinci durumda bulunan Balıkesirspor'da heyecan doruğa ulaştı.

Balıkesirspor'da heyecan dorukta

BALIKESİR (AA) - Son iki haftasına girilen PTT 1.Lig'de, puan cetvelinde ikinci durumda bulunan Balıkesirspor'da heyecan doruğa ulaştı. 

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'e yükselme yolunda artık son viraja girdiklerini ifade ederek, tüm şehir olarak başarıya inandıklarını söyledi. 

Hedeflerinin, önlerinde bulunan iki maçı da kazanarak Spor Toto Süper Lig'e yükselmek olduğunu dile getiren Aktürk, "Bu hafta deplasmanda Kahramanmaraşspor ve ardından da sahamızdaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarını kazanmak istiyoruz. İnşallah 2 hafta sonraki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından şampiyonluk turumuzu atacağız. Bu takıma sahip çıkıldığı zaman neler yapabileceğini gösterdi. İlk yılımızda bu ligde çok iyi durumdayız. Lig şu an bitmiş olsa şu an süper lig takımıyız" dedi. 

Aktürk, Balıkesirspor'un Spor Toto Süper Lig'e yükselmesi halinde Balıkesir'in bundan büyük bir fayda sağlayacağını anlatarak, şunları kaydetti:

"Süper Lig'in getireceği nimetlerden herkesin yararlanması için şu ana kadar bizlere yardımcı olanların bir parça daha destek olmalarını rica ediyoruz. Sonuçta bu takım şampiyon olduğunda bütün Balıkesir halkı sevinecek. 40 yılda bir elimize gelen bu fırsatı kaçırmayalım. Sayın Valimiz Ahmet Turhan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur ile görüştüm. Kendileri yanımızda olduklarını söylediler. Balıkesir ilinin markası Balıkesirspor'dur. Balıkesirspor eğer Spor Toto Süper Lig'e çıkarsa, Balıkesir'de 40 yıldır yapılamayan 5 yıldızlı otel de yapılacaktır. Çalışmayan havaalanı Balıkesirspor sayesinde çalışacak, tüm esnaf maksimum seviyede bundan yararlanacaktır. Şu an da şehrimizin üzerindeki ölü toprağını bir an önce atmamız lazım."

- Teknik direktör Ertekin -

Balıkesirspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin de ligde şu anda avantajlı durumda bulunduklarını belirterek, "Ancak hedefe ulaşmak için kalan son iki maçı da kazanmamız gerekiyor" dedi.

Bundan sonraki iki maçı da kazanarak, hedefe ulaşmak istediklerini ifade eden Ertekin, "Bugün çalışmalarımıza başlıyoruz. İnşallah her şey gönlümüze göre olur. Hafta sonu Kahramanmaraş'taki maçı kazanıp, son maçımızı beklemeye başlayacağız. Kazanmaktan başka bir çaremizin olmadığı bir maç olacak bizim için. Bu tür maçlar kolay olmuyor. Geçen hafta da kolay olmadı. Stresli ve baskılı oldu. Yapılacak bir şey yok, bu saatten sonra baskı da olsa oynamak zorundayız" diye konuştu. 

Ertekin, ligde heyecanın son haftaya kadar süreceğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Geçen yıl şehir çok daha erken havaya girmişti. Bu sene şehir henüz havaya girmedi. Demek ki inanç olayı biraz daha zayıf diye düşünüyorum. Diğer taraftan böyle işler 40 yılda bir oluyor. İnşallah 40 yılda bir olan işlemin de sonunu getireceğiz. Balıkesirspor bu yıl şampiyon olduğu takdirde bu mutluluğu 4. kez yaşayacağım. Yeni bir ligde senenin başında 'biz şampiyon olacağız derseniz' kimse inanmaz buna. Ancak sene başında biz yapılanmayı yaparken 'mühendislik çalışması yapıyoruz, doğru işler yapmayı düşünüyoruz' diye söyledik. Hedef sorulduğunda ise bunu oyuncuların belirleyeceğini söyledik. Oyuncular hedefi koydu. Her geçen gün üzerine koyarak buraya geldik. Ben şampiyonluk hedefinin hep bire ikiyle olacağını düşünmüştüm. 35 puanla ilk yarıyı bitirdiğimizde 1 puan eksiğimiz vardı. Şu an da bakıldığında 72 puanı bulan takımın şampiyon olacağı gözüküyor. Hesaplarımız doğru tutmuş ama devre arasında da bir puan eksiğimiz vardı."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber