Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 17:33 Yorum: 0

Balkan Roman Birliği 2'nci Genel Kurulu

Makedonya Devlet Bakanı ve Birlik Başkanı Mustafa:

Balkan Roman Birliği 2'nci Genel Kurulu

EDİRNE (AA) - Makedonya Devlet Bakanı ve Balkan Roman Birliği (BAROM) Başkanı Necdet Mustafa, "8 Nisan'da Dünya Romanlar Gününü Türkiye'de kutlayacağız. Romanların sesine tüm dünyadan destek gelmesini bekliyoruz" dedi.

Mustafa, Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu'nda düzenlenen genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, birlik sekretaryasının aktif bir şekilde çalışarak birçok ülkeye ulaştığını söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in, BAROM'a kentte bir yer verdiğini anlatan Mustafa, "BAROM, bundan sonra Edirne'de faaliyetlerini yürüteceği bir merkeze kavuştu. Bu sayede çok mutlu olduk. 8 Nisan'da Dünya Romanlar Gününü Türkiye'de kutlayacağız. Romanların sesine tüm dünyadan destek gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Şahin ise Edirne'nin sosyal ve ekonomik anlamda güçlenen bir il olduğunu dile getirdi.

BAROM'un Edirne'de faaliyetler gerçekleştireceğini kaydeden Şahin, "Romanları sosyal ve ekonomik yönde kalkındırabilecek projeler yürütüyoruz. Kapımız her zaman sizlere açıktır" ifadesini kullandı.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de üniversitede Romanlara yönelik akademik araştırmalar yapıldığı bilgisini verdi.

Yörük, BAROM'a web sitesi çalışması ve aylık e-bülten çıkarmaları konusunda destek olabileceklerini bildirdi.

Toplantıya, Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği (UKİD) Başkanı Musa Serdar Çelebi, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük ve Roman derneklerinin temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber