Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 07 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

Balkan Türkleri Federasyonu 5'inci Olağan Kongresi

Edirne Valisi Şahin:

Balkan Türkleri Federasyonu 5'inci Olağan Kongresi

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Bizim güçlülüğümüz ne kadar artarsa Bulgaristan Kırcaali, Şumnu, Filibe, Yunanistan Selanik, Gümülcine, Dedeağaç ve Dimetoka'daki Türk ve Müslümanların da gücü artar" dedi.

Şahin, Devlet ve Su İşleri (DSİ) 11'inci Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Balkan Türkleri Federasyonu 5'inci Olağan Kongresi"nde yaptığı konuşmada, Edirne'nin Osmanlı Devleti döneminde 92 yıl başkentlik yaptığını söyledi.

Bir kentin başkentliğinin her zaman devam ettiğini belirten Şahin, "Şu bir gerçektir; biz güçlü bir devletiz. O büyük insan Hacı Bektaş Veli ne diyor, 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım.' Diri olmak için bir olmak lazım. Birbirimizin çukurunu kazmak değil, birbirimize güzellik dağıtmalıyız. Bizim güçlülüğümüz ne kadar artarsa Bulgaristan Kırcaali, Şumnu, Filibe, Yunanistan Selanik, Gümülcine, Dedeağaç ve Dimetoka'daki Türk ve Müslümanların da gücü artar. O vesileyle daha fazla çalışmamız lazım" diye konuştu.

Federasyonun Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu ise Balkanlar'daki Türklerin ana sorunlarının temel insan haklarıyla ilgili olduğunu anlattı.

Eğitim ve ibadet gibi temel insani ihtiyaçlara ilişkin sorunları olduğunu aktaran Hacıoğlu, "Son bir haftada Bulgaristan'da camilere ciddi saldırılar var. Bu olaylarla ilgili zaman zaman çağrılar yapıyoruz. Üzülerek ifade ediyoruz ki Bulgaristan Hükümeti burada yaşayan Müslümanların çağrılarına kulak tıkamış vaziyettedir. Şunu unutmasınlar ki bu aşırı popülist milliyetçilik Bulgaristan'ın başına çok büyük bela olacaktır" ifadesini kullandı.

Kongreye, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Türkiye'deki Balkan derneklerinin temsilcileri ve Balkanlar'dan gelen çok sayıda kişi katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber