Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Ağustos 2017 - 11:43 Yorum: 0

Balkan Türkleri’nden Elçibey açıklaması

Tokat Balkan Türkleri Derneği Başkanı Yavuz Cemil Erdem, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 2'inci Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'in vefatının 17'inci yılı dolayısıyla...

Balkan Türkleri’nden Elçibey açıklaması

Tokat Balkan Türkleri Derneği Başkanı Yavuz Cemil Erdem, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 2'inci Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'in vefatının 17'inci yılı dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Azerbaycan'ın Sovyet Sosyalist Cumuriyetler Birliği'nin (SSCB) dağılmasından ardından 18 Ekim 1991 tarihinde bağımsızlığını resmen ilan ettiğini dile getiren Başkan Erdem, Ayaz Muttalibov'un kısa süren cumhurbaşkanlığının ardından, Ebulfez Elçibey 7 Haziran 1992'de bağımsız Azerbaycan Cumhuriyeti'nin ikinci cumhurbaşkanı olduğunu söyledi.

Başkan Erdem mesajında, "Elçibey hayatı boyunca, Türk dünyasının birleşmesi ve kardeşliği için mücadele etti. Bu yönde "Bütün Azerbaycan Yolunda" isimli bir kitap dahi çıkarmıştı. İki çocuk babası olan Ebulfez Elçibey, 22 Ağustos 2000 tarihinde 62 yaşında hayatını kaybetti. Kendisini rahmetle anıyor, Türk Dünyasına vefatının 17'inci seneyi devriyesinde bir kez daha taziyelerimizi sunuyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber