Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 01 Ağustos 2014 - 21:11 Yorum: 0

Ban ateşkes ihlalinden Hamas'ı sorumlu tuttu

BM Genel Sekreteri Ban, Gazze'deki ateşkesin sona ermesinden Hamas'ı sorumlu tuttu, kaçırılan İsrail askerinin ''acilen ve koşulsuz'' serbest bırakılmasını istedi.

Ban ateşkes ihlalinden Hamas'ı sorumlu tuttu

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail ile Filistinli gruplar içinde varılan 72 saatlik ateşkesin bozulmasından Hamas'ı sorumlu tutarak, kaçırılan İsrail askerinin ''acilen ve koşulsuz'' serbest bırakılmasını ilgi etti.

BM Genel Sekreteri Ban, yazılı açıklamasında, Gazze'de bu sabah yürürlüğe giren ateşkesin Hamas sebebi ile ihlal edilmesini ''en kuvvetli şekilde'' kınadığını belirterek, yaşanan gelişmeler karşısında ''şoke olduğunu ve derin düş kırıklığına uğradığını'' aktardı.

Bölgede tam şekilde neler yaşadığını müstakil şekilde doğrulayacak imkan bulunmadığına değinen Ban, son raporlara göre ateşkesin başlamasından sonra iki İsrail askerinin öldürüldüğünü, birinin kaçırıldığını, bu durumun ateşkesi açıkca ihlal ettiğini ileri sürdü. Ban, bununla birlikte Gazze'de bu sabah alıkonulan İsrail askerinin ''acilen ve koşulsuz'' serbest bırakılmasını ilgi etti.

İsrail'in bu sabah yine başlattığı saldırılarda 70 Filistinlinin ölmesinden ''derin endişe'' duyduğunu da belirten Ban, bilhassa zor halde olan Gazzelilerin yaralıların tedavi edilmesi, cenazelerinin defnedilmesi, hayati önemdeki altyapının tamiri için ateşkesin mühim olduğunu vurguladı.

Ban, bu süreçte tarafları itidale ve 72 saatlik ateşkes anlaşmasına arka dönmeye çağrı ederek, taraflar üstünde etkisi olan bütün ülkeleri de bu etkilerini kullanmaya çağırdı.

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber