Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2014 - 10:03 Yorum: 0

Bandırma'da ilk kez çene ameliyatı yapıldı

BALIKESİR (AA) - Türkiye'de az sayıda ilde gerçekleştirilen alt ve üst çenedeki kemik kırıkları ameliyatı, Bandırma Devlet Hastanesinde ilk kez yapıldı.Ameliyatı gerçekleştiren Plastik...

Bandırma'da ilk kez çene ameliyatı yapıldı

BALIKESİR (AA) - Türkiye'de az sayıda ilde gerçekleştirilen alt ve üst çenedeki kemik kırıkları ameliyatı, Bandırma Devlet Hastanesinde ilk kez yapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Mete Uğurlu, yaptığı açıklamada, trafik kazası sonucu hastaneye getirilen yaralı Mustafa Yağdı'ya (65) çene ameliyatı yapıldığını söyledi.

İlçedeki hastanede ilk kez böyle bir operasyon gerçekleştirildiğini dile getiren Uğurlu, şunları kaydetti:

"Hastamız, alt çenede 1, üst çenede parçalı 4 ve sağ elmacık kemiğinde çökme kırığı nedeniyle hastaneye getirildi. Şahsın gerekli tetkikleri ve kontrolleri yapılıp, özel titanyum plak ve vidalar temin edildi. Hastamızın, 3 saatlik başarılı bir ameliyatla, ağız içinden girilerek bütün kırıklar titanyum plak ve vidalarla onarıldı. Ameliyat sonrası, hiçbir problemi olmayan hasta taburcu edildi."

Hastanenin Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli ise "Bandırma’da çene kırığı ameliyatı ilk defa yapılıyor. Artık hastalarımız bundan sonra bu tür ameliyatlar için il dışına gitmeyecek. Hastane yönetimi olarak doktorumuzu ve ameliyat ekibini bu başarısından dolayı kutluyoruz" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber