Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Eylül 2017 - 19:43 Yorum: 0

Bandırma’da kadınlar bisiklete bindi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

Bandırma’da kadınlar bisiklete bindi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

Bandırma'da yaklaşık 100 kişilik kadın grubu, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla çocuklarıyla birlikte ilçede bisiklet turu gerçekleştirdi. Projenin Bandırma Sorumlusu Hazal Saraçoğlu yaptığı açıklamada, ilk kez 2013 yılında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü çerçevesinde İzmir'de yapılan etkinliği bu yıl Bandırma'ya taşıdıklarını ifade ederek, "Turumuz bu yıl yaklaşık 50 şehir ve Atina'da eş zamanlı olarak gönüllü kadınlar tarafından yapılmaktadır. Biz bisiklete binen kadınlar olarak şuna dikkat çekmek istiyoruz. Bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır. Bisiklet çevreyi kirletmeyen doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Biz de dünyanın bir çok yerindeki hemcinslerimiz gibi günlük kıyafetlerimizle bisiklete binerek ulaşımımızı sağlamak istiyoruz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletlerimizle yollara çıktık" dedi.

Saraçoğlu'nun açıklamalarının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan 100 bisikletli kadın, birbirinden güzel süsledikleri bisikletleri ve günlük kıyafetleri ile sahil bandı boyunca tur attı. Bisikletli kadınlar daha sonra trafiğe kapatılan Cumhuriyet Caddesi'nde kısa bir süre bisiklet sürdükten sonra yeniden Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak hep birlikte şarkılar söylediler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber