Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 04 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

Bandırma'ya savunma sanayi yatırımı

İnsansız hava araçları ve jet motorlarının üretiminin yapılabileceği tesis için Kale Grubu tarafından Bandırma'da 640 dönüm arazi talebinde bulunuldu

Bandırma'ya savunma sanayi yatırımı

BALIKESİR (AA) - Kale Grubu'nun, insansız hava araçları ve jet motorlarının üretiminin yapılabileceği tesis yatırımı için Bandırma ilçesinde 640 dönüm arazi talebinde bulunduğu bildirildi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, bir otelde meslek odası başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Kale Grubu'nun ilçeye savunma sanayi üzerine yatırım planladığını söyledi.

Kendilerine doğrudan başvuru olduğunu vurgulayan Mirza, şöyle konuştu:

"Bize 640 dönüm arazi için dilekçeyle başvurdular. Özellikle insansız hava araçları ve jet motorları gibi üretim yapılabilecek tesis yatırımı planlıyorlar. 7 bin civarında kişiye iş olanağı sağlanacağını bildirdiler. Bu konuya sıcak baktığımızı kendilerine söyledik ama duyarlılıklarımız olduğunu da kendilerine ilettik. Çevre konusunda, tarım alanlarının daralması konularında önceliklerimiz var. Onlar da bize kesinlikle katıldıklarını ve bu konuda hiçbir tehlike olmayacağını bildirdiler."

Mirza, Bandırma'nın 1950'li yıllardan bu yana süregelen il olma tutkusundan vazgeçmemesi gerektiğini belirtti.

Balıkesir ilinde Kurumlar Vergisinin yüzde 7,5'i ile Gelirler Vergisinin yüzde 30'unun Bandırma tarafından karşılandığına değinen Mirza, "Çok önemli bir limana ve sanayiye sahip. Aynı zamanda havacılar kenti olup üniversitesine kavuşmak üzere bulunuyor. Bandırma'nın, tüm dinamikleriyle el ele vererek ve 'Bandırma partisi' gibi hareket ederek çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber