Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 02 Nisan 2015 - 12:03 Yorum: 0

- Bandırm'ya Onyedi Eylül Üniversitesi kuruluyor

BALIKESİR (AA) - Bandırma 17 Eylül  Üniversitesinin kurulmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı...

- Bandırm'ya Onyedi Eylül Üniversitesi kuruluyor

BALIKESİR (AA) - Bandırma 17 Eylül  Üniversitesinin kurulmasına ilişkin kanun teklifi kabul edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hükümet ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler sonucu güzel bir haber aldıklarını ifade etti.

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi kurulacağını belirten Uğur, Balıkesir'e ikinci bir üniversitenin kazandırılmasının kalkınma açısından önemine vurgu yaptı.

Uğur, "Yeni kurulan 17 Eylül Bandırma Üniversitemiz önce ilimiz sonra tüm ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi kurulacak. 

Teklife 2 vakıf üniversitesi kurulmasını öngören maddeler de ihdas edildi. 

Buna göre Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından AKEV Üniversitesi, İstanbul'da ise Balcı Vakfı tarafından Rumeli Üniversitesi kurulacak.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber