Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 31 Ağustos 2016 - 10:28 Yorum: 0

Bandodan Zafer Bayramı konseri

Seferihisar Belediye Bandosu, Kaleiçi'nde Zafer Bayramı kutlamalarında sahneye çıktı.

Bandodan Zafer Bayramı konseri

Seferihisar Belediye Bandosu, Kaleiçi'nde Zafer Bayramı kutlamalarında sahneye çıktı. Yaklaşık iki saat süren konseri izleyen vatandaşlar büyük bir coşku yaşadı.

Konsere Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP Seferihisar İlçe Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Gürhan Özata da katılırken konser alanını dolduran yaklaşık 2 bin seyirci Seferihisar Bandosunun çaldığı marşlarına eşlik etti.

Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 kişilik ekibiyle muhteşem bir konsere imza atan koroya çiçek vererek teşekkür etti.

Kısa bir konuşma yapan Başkan Soyer;"7 yıldır burada konserler yapıyoruz. Birbirinden başarılı sanatçılar, tiyatrolar burada sahneye çıktı. Ama bu akşamki kadar gurur duyduğum çok azdır. Bugün sahnede olanlar belediye personellerimiz, esnafımız, bizim insanlarımız. Harika bir repertuar, muhteşem bir performans. Koromuza çok teşekkür ediyorum. Bu akşam bizi burada yalnız bırakmayan sizlere de şükranlarımızı sunuyorum. Hepimizin Zafer Bayramı kutlu olsun" dedi.

Seferihisar bandosu

1926 yılında Atatürk'ün Çeşme ziyareti sırasında, aranızda zeybek oynayan var mı? sorusu karşılık, ayağa kalkarak zeybek oynayan Seferihisarlı Necati Çınar'ın oyununu çok beğenen ve 10 Lira vererek, bunu gençlere öğretin, bando kurun diyen Atatürk'ün talimatıyla bando kurulmuştu. Bando 11 Nisan 1934'te Atatürk'ü Seferihisar'ın girişinde karşılamıştı. Seferihisar Belediyesi Bandosu 1980 yılına kadar faaliyetlerini sürdürmüştü. Bando Seferihisar Belediyesi tarafından 2012 yılında yeniden kuruldu.

Bandodan Zafer Bayramı konseri

Bandodan Zafer Bayramı konseri

Bandodan Zafer Bayramı konseri

Bandodan Zafer Bayramı konseri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber