Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 21:28 Yorum: 0

Bandolar, Festival Açılışında Şehitler İçin Sustu

Edirne 6'ıncı Bando ve Tava Ciğer Festivali, şehit olan askerler için sessiz bir şekilde başladı.

Bandolar, Festival Açılışında Şehitler İçin Sustu

Edirne 6'ıncı Bando ve Tava Ciğer Festivali, şehit olan askerler için sessiz bir şekilde başladı.

Bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Bando ve Tava Ciğer Festivali'ne Türkiye'den ev sahibi Edirne, Bursa, İstanbul bandoları ile Balkanlardan Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan ve Romanya'dan bando ekipleri katıldı. Bu yıl festivalde kortej sırasında bando ekipleri, şehit askerler için sadece davulla ritim tuttu. Tava Ciğer ustaları da kortejde en sırada yer alırken, tüm bando ekipleriyle beraber belediye önünden Atatürk anıtına yürüdü. Yürüyüş başlamadan önce festivale katılanlar yakalarına şehitlerin anısına kurdele taktı.

Festivalin açılış programına, Edirne Vali Vekili Dr. Mehmet Tekinarslan, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Milletvekilleri Erdin Bircan, Okan Gaytancıoğlu, kurum ve kuruluşların temsileri ve halk katıldı. Atatürk anıtında yapılan programda çelenk sunumu yapıldı. Festivale katılan tüm bando ekiplerinin eşliğinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Atatürk anıtındaki programın ardından Saraçlar Caddesine geçen bando ekiplerinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Programın açılış konuşmasında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin bandosu ve tava ciğerinin öne çıkan marka değerleri olduğunu belirterek, tava ciğerin dünya çapında herkesin tanınmasını istediklerini söyledi. Doğranması ve pişirilmesi ile ayrı bir lezzet olan tava ciğerin sadece Edirne'de yapıldığına dikkat çeken Başkan Gürkan, "Herkesin aklına tavaciğer demek Edirne demektir geliyor. Edirne'de Geçtiğimiz hafta 2 şehidimizi ebediyete uğurladık. Bu sabah ta Hakkari'de 8 vatan evladının şehit olduğu haberi geldi. Festivalin olması gerektiği gibi eğlencesine, müziğine ve sanatına övgü yapmak gerekir belki ama o unsurlarını şehitlerimize saygı nedeniyle yapmamız düşünülemezdi. Bugün vali beyle beraber festivalin müzik bölümlerini iptal ettik. Terörün istediği günlük yaşamı, olağan akışı bozmaktır. Terörün amacı, insanları korkuya kaosa sürüklemektir. Biz binlerce yıla dayanan Türk milleti bugüne kadar hiçbir terör örgütünden ve kalleşten korkmadık, bunlardan da asla korkmayacağız" dedi.

Programda konuşan Edirne Vali Vekili Tekinarslan, geçen gün Edirne'de toprağa verilen şehitlere, bu sabah Hakkari'de şehit olanlara ve tüm şehitlere Allahtan Rahmet diledi. Coşkulu bir festival olmasını beklediğini kaydeden Tekinarslan, "Allah bizlere çok daha huzurlu ve çok daha coşkulu festivaller nasip edecektir. Bugünkü programın eğlence kısmının iptal edilmiş olmasına sanıyorum bütün Edirnelilerin ortak beklentisidir. Biz de beklentiye cevap vermiş olduk. Festivalimizin Edirne esnafımıza ve halkımıza katkı vermesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından festivale katılan bando şeflerine plaket ve hediyeler takdim edildi. Festival Pazar günü akşamına kadar devam edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber