Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 15:43 Yorum: 0

Bangladeşli Rahman Nizami’nin İdamı Gümüşhane’de Protesto Edildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Bangladeş mahkemesi tarafından Bangladeş Cemaati İslam Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami'nin...

Bangladeşli Rahman Nizami’nin İdamı Gümüşhane’de Protesto Edildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şubesi, Bangladeş mahkemesi tarafından Bangladeş Cemaati İslam Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami'nin idamını protesto etti.

Cuma namazı çıkışında Kemaliye Camii önünde basın açıklaması yapan AGD Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, bugün Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizm olduğunu belirterek, bölgede insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliğin emperyalistler tarafından körüklendiğini, provakatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürdüklerini söyledi.

İslam coğrafyasında yaşanılan bu sıkıntıların bir benzerinin de Bangladeş'te yaşandığını, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami'ye verilen hukuk dışı idam cezasının ardından geçtiğimiz Salı günü şehit edildiğini hatırlatan Şenel, "Bangladeş'te verilen bu idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi, halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacaktır. Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirip yok etme politikaları Bangladeş'e barış getirmeyecektir. Hiçbir şiddet olayına başvurmadan Müslümanca tavır sergileyen Cemaat-i İslami bu süreçte barış ve adaletten yana gösterdiği duruşu ile Bangladeş'te huzur ortamını sağlamaya çalışmıştır. Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş'te barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır" dedi.

Zaman zaman sloganların atıldığı, Motiur Rahman Nizami'nin fotoğraflarının bulunduğu pankartların taşındığı basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.

Bangladeşli Rahman Nizami’nin İdamı Gümüşhane’de Protesto Edildi

Bangladeşli Rahman Nizami’nin İdamı Gümüşhane’de Protesto Edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber