Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 17 Eylül 2014 - 17:05 Yorum: 0

Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderine müebbet hapis

Bangladeş Temyiz Mahkemesi, Cemaat-i İslami liderlerinden Delvar Hüseyin Seyidi'ye verilen idam cezasını müebbete çevirdi.

Bangladeş'te Cemaat-i İslami liderine müebbet hapis

Bangladeş Temyiz Mahkemesi, Cemaat-i İslami liderlerinden Delvar Hüseyin Seyidi'ye verilen idam cezasını müebbete çevirdi.

Kararın verilmesinin arkasından Bangladeş Cemaat-i İslami hareketi, kararı protesto için 24 saatlik milli grev çağrısında bulundu.

Seyidi'nin oğlu Mesud Seyidi, yaptığı açıklamada, mahkemenin cezayı hafifletmesinin yeterli olmadığını söyledi.

Polis, harp suçlarından mahkum bulunan her insanın idam edilmesini istek eden bir küme göstericiyi ise cop ve tazyikli suyla dağıttı. 

Haziran 2009'dan bu güne kadar hapiste bulunan Hüseyin Seyidi, Şubat 2013'te, Bangladeş'in bağımsızlığını kazandığı 1971 yılında işlenen harp suçlarını araştıran mahalli bir mahkeme yönünden idam cezasına çarptırılmıştı. Kararın arkasından ülkede çıkan çatışmalarda 70'ten çok şahıs hayatını kaybetmişti.

Cemaat-i İslami'nin Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla konusu için verilen idam kararı, idamın uygulanmamasına yönelik uluslararası çağrılara rağmen Bangladeş yönetimi tarafından 12 Aralık 2013'te infaz edilmişti.

Bağımsızlığı ve tarafsızlığının sorgulandığı mahkeme, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve adli gözlemciler yönünden eleştiriliyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber