Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Eylül 2014 - 12:35 Yorum: 0

Bank Asya'da Deutsche sattı, Asya Yatırım aldı

Borsa İstanbul'da dün gün içinde yüzde 25'lik fiyat marjıyla işlem gören Bank Asya hisselerini en fazla Deutsche Securities satarken, en fazla alan aracı kurum Asya Yatırım oldu.

Bank Asya'da Deutsche sattı, Asya Yatırım aldı

Borsa İstanbul'da dün öncelikle taban arkasından tavan şekilde gün arasında takribî yüzde 25'lik bir fiyat marjı ile işlem gören Bank Asya hisselerinde en çok alım yapılan vasıtası müessese Asya Yatırım, en çok satış yapılan vasıtası müessese ise Deutsche Securities oldu.

Borsa İstanbul'da hafta başında bir maaş kapalılık süresinin arkasından işleme açılan Bank Asya hisseleri, 7 defa taban olduktan sonra dün gelen alımlarla tavan olmuştu. Bank Asya payları dün ilk seansta taban fiyat bulunan 0,56 TL'den 20 milyon adedin üstündeki satış emirlerinin karşılanarak yükselişe geçmesinin ve gördüğü en düşük seviyeden takribî yüzde 25 artarak 0,71 TL ile tavan olmasının arkasından muamele oluşturan vasıtası şirketler bugün veri dağıtım terminallerinden yayımlandı.

Buna nazaran dün Borsa İstanbul Yönetimi tarafında işleme kapatılana kadar Bank Asya hisselerinde en yüksek muamele hacmi ve en çok net alım yapılan müessese Bank Asya'nın yüzde 100 iştiraki bulunan Asya Yatırım oldu. Asya Yatırım sebebi ile Borsa'ya iletilen buyruklara nazaran dün 8,5 milyon tane alım, 2,3 milyon tane satım yapılırken, toplamda müessese bazında net 6 milyon 269 bin tane alım gerçekleştirilmiş oldu. 

Asya Yatırım'ın arkasından net en çok alım yapılan vasıtası şirketler sırasıyla 1,9 milyon tane ile Garanti Yatırım, 1,6 milyon tane ile İş Yatırım, 1,3 milyon tane ile Finans Yatırım ve 1,1 milyon tane ile Bizim Menkul oldu.

En çok net satış yapılan müessese ise 7,1 milyon tane ile Deutsche Securities olurken, onu sırasıyla 4,3 milyon tane ile Eczacıbaşı Yatırım, 2,8 milyon tane ile Merrill Lynch Yatırım, 1,9 milyon tane ile Meksa Yatırım ve 1,8 milyon tane ile HSBC Yatırım izledi.

Bank Asya paylarında dün yekün 37,8 milyon tane muamele gerçekleştirilmiş ve Bosa İstanbul Yönetimi sebebi ile 0,69 TL tavan fiyatla muamele görürken işleme kapatılan payların ağırlıklı ortalama fiyatı 0,63 TL olmuştu.

Bank Asya Üleş sırası Borsa İstanbul Yönetimi sebebi ile ilgili yönetmeliği 25/b maddesi uyarınca işleme kapatılırken, bugün de ne süre açılacağına ait henüz bir İzah yapılmadı. Yönetmeliğin  25/b maddesi, 'Bir Üleş senedi için sıhhatli bir saha teşekkül etmesini önleyecek biçimde alelade dışı fiyat ve/veya miktarlarda alım-satım emirlerinin sistemlere kaydedilmesi' halini içeriyor.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber