Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 21 Ağustos 2014 - 18:15 Yorum: 0

Bank Asya'ya resmi teklif yok

Bank Asya, imtiyazlı hisselerinin satın alınması görüşmelerini başlatacak resmi teklif yapılmayacağının anlaşıldığını bildirdi.

Bank Asya'ya resmi teklif yok

Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya)  Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer piyasa açıklamasında, hisselerinin yüzde 54'ü halka açık bulunan bankanın, var ortaklık yapısı ve yönetimine ilişkin herhangi bir belirsizlik olmadığı belirtilerek, bankanın olağan bir biçimde faaliyetlerini sürdürdüğü anlatım edildi.

Açıklamada, Bank Asya'nın 8 Ağustos 2014'te özel hal açıklamasının akabinde, Ziraat Bankası'nın Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik ilgisinin anlatım edildiği görüşmeler yapıldığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: 

'Bu görüşmelerde, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik resmi Öneri iletilmesi biçiminde satış görüşmelerinin başlatılacağı anlatım edilmiştir. Söz konusu banka vasıtası ile bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan hususi hal açıklamasından, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik görüşmeleri başlatacak resmi bir teklifin yapılmayacağı anlaşılmıştır.'

Ziraat Bankası: Görüşmeler sonlandırıldı

Ziraat Bankası, Asya Katılım Bankası (Bank Asya) ile resmi olmayan görüşmelerin bugün itibarıyla sonlandırılmasına karar verildiğini bildirdi.

Ziraat Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer piyasa açıklamasında, Banka'nın bir süredir katılım bankası kurma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

'Diğer taraftan da, Asya Katılım Bankası AŞ'nin, banka ortaklık yapısının değiştirmek anlamında yatırımcılarla görüşmekte bulunduğu bilinmektedir. Bu çerçevede; söz konusu katılım bankası ile Bankamızca da resmi olmayan görüşmeler hazırlanmış olmakla birlikte, Asya Katılım Bankası AŞ'nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı neticesine varılmış, görüşmelerin bugün itibarıyla sonlandırılmasına karar verilmiştir.'

ETİKETLER: Bank Asya , Resmi Teklif
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber