Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 21 Ağustos 2014 - 15:44 Yorum: 0

Banka ücret, komisyon ve masraflarına yeni düzenleme

BDDK, Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağını kamuoyunun görüşüne açtı.

Banka ücret, komisyon ve masraflarına yeni düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağını kamuoyunun görüşüne açtı. 

Kurumun internet sitesinde yer sektör taslağa göre, bankalar, tüketici kredisi sağlayan finansal firmalar ve kart çıkaran kuruluşlar ile finansal tüketiciler içinde düzenlenen sözleşmeler ve yapılan bilgilendirmeler en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, yalın ve okunabilir bir biçimde düzenlenecek. Bunların bir nüshası kağıt üzerinde ve ya kalıcı veri saklayıcısı vasıtası ile finansal tüketiciye verilecek. 

Kağıt üstünde düzenlenecek sözleşmelerde, 'Sözleşmenin bir nüshasını elden aldım' şeklindeki ibarenin finansal tüketici sebebi ile yazılmasının sağlanması zorunlu olacak.

Sözleşmeler kapsamında ücret ilgi edilebilecek her bir ürün ve ya hizmet için ayrı ayrı olmak üzere finansal tüketicinin onayı alınacak.

Finansal sektöre kullandırılacak krediler için kredi ihtiyacının karşılanmasına İmkan sağlayan sistemin işletilmesi ve operasyonel süreçlerin yönetilmesi amacıyla alınan tahsis ücreti dışında, istihbarat ücreti, kredi işlem fişi ücreti, ödeme planı değiştirme ücreti, değişken taksitli ödeme planı ücreti bunun şeklinde her ne ad altında olursa olsun başkaca bir ücret ilgi edilemeyecek.

Kart çıkaran kuruluşlar, finansal sektöre yıllık üyelik ücreti ve benzeri ad altında ücret Öğrenim etmedikleri bir kredi kartı çeşidi sunmak mecburiyetinde olacak.

ETİKETLER: BDDK , Banka , Ücret , Komisyon
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber