Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 07 Ekim 2016 - 16:13 Yorum: 0

Banvit Basketbol Akademi İzmir’de start alıyor

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit, altyapı çalışmalarına hız verdi.

Banvit Basketbol Akademi İzmir’de start alıyor

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit, altyapı çalışmalarına hız verdi. Banvit Basketbol Akademi'nin startı İzmir'den verildi.

Banvit Basketbol Kulübü'nün, ülkenin en geniş kapsamlı basketbol altyapı projesinin temelini oluşturmak için hayata geçirdiği Banvit basketbol Akademi'nin tanıtım toplantısı İzmir'de yapıldı. İzmir'de 3 ayrı spor salonunda start alan projenin tanıtım toplantısına Banvit Spor Kulübü Başkanı Özkan Kılıç'ın yanı sıra, Sportif Direktör Turgay Çataloluk, Genel Menajer Turgay Zeytingöz, Başantrenör Sasa Filipovski ile oyuncular Metehan Akyel, Tolga Geçim, Gasper Vidmar, Jordan Theodore ve Banvit Basketbol Akademi kurucuları Murat Aşkın ile Öncü Kılıç katıldı.

Uzun süredir Türk basketboluna hizmet ettiklerini söyleyen Başkan Özkan Kılıç, "Bizim için çok anlamlı bir gün. Uzun süredir yaptığımız işlerin en heyecan vericisine başlıyoruz. Bunu startını da İzmir'de veriyoruz. Altyapıyı bundan sonra Türkiye çapına yayma kararı aldık. İlk durağımız İzmir olacak. Her sene bu işin içinde olan İzmir'in gücünü kullanıp düzgün bir organizasyon yapmak istiyoruz. Hem çocuklarımızı, hem Banvit Basketbol Kulübü'nü, hem de okullarımızı düzgün temsil edecek, emin ellere bırakmak için bugüne kadar sabrettik" dedi.

Banvit Basketbol Akademi Kurucusu Öncü Kılıç ise organizasyonun İzmir'de 3 salonda başlayacağını ifade ederek, genç ve dinamik antrenörlerin akademide yer alacağını aktardı.

"İnsana yatırım en doğrusu"

İnsana yapılan yatırımın en doğru şey olduğunu dile getiren Banvit Başantrenörü Sasa Filipovski de, "Çocuklara yapılan yatırım da en önemlisi. Banvit, bu düşünceyle gençlere ve çocuklara yatırım yaparak çok doğru bir iş yapıyor. Spor ayrıştırıcı değil birleştirici bir faktör olmuştur. Şimdi de iki şehir çocuklarımızın geleceğine yatırım yapmak için bir araya geldi" şeklinde konuştu.

Banvit'in altyapıdan yetişen oyuncusu Metehan Akyel, basketbola geç sayılabilecek yaşta başladığını ifade ederek, ortaya çıkan sorunları Banvit'teki aile ortamıyla aştığını kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber