Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Baraj inşaatında çalıştırılmayan köylülerden oturma eylemi

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde yapımı devam eden Çetin HES ve Barajı inşaatında çalıştırılmadıklarını iddia eden bazı köylüler oturma eylemi başlattı.Köy sınırlarında...

Baraj inşaatında çalıştırılmayan köylülerden oturma eylemi

SİİRT (AA) - Siirt'in Şirvan ilçesinde yapımı devam eden Çetin HES ve Barajı inşaatında çalıştırılmadıklarını iddia eden bazı köylüler oturma eylemi başlattı.

Köy sınırlarında yapılan barajda, taşeron firmalar tarafından çalıştırılmadıklarını iddia eden Akyamaç köyü sakinleri, oturma eylemiyle sesini yetkililere duyurmaya çalıştı.

Köylüler adına konuşan Nurettin Teke, çalışma önceliğinin köylülere verilmesi gerektiğini savundu.

Teke, şunları kaydetti:

"Baraj 15 köyün sınırları içerisinde yapıldığı için işçi alımı öncelikli olarak bu köylerden yapılması lazım. İlk beş köy arasında olan köyümüzden bugüne kadar çalıştırılan olmadı. İş istemeye gittiğimizde muhatap bulamıyoruz. Bizim amacımız siyaset yapmak değil. Karşıt görüşlü olabiliriz ama herkes herkesin görüşüne saygı duyması lazım. Bunu  hak etmiyoruz. Baraj yetkilisi gelene kadar eyleme devam edeceğiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber