Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 21 Mart 2018 - 15:18 Yorum: 0

Barakazi çiftinden özel çocuklara ziyaret

BİNGÖL (İHA) – Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, empati kurarak engellilere destek verilmesi gerektiğini...

Barakazi çiftinden özel çocuklara ziyaret

BİNGÖL (İHA) – Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, empati kurarak engellilere destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve eşi Pervin Barakazi, Dünya Down Sendromu Günü kapsamında kentteki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaret etti. Okullardaki yapılan çalışmalar ve özel çocukların durumlarıyla ilgili bilgi alan Başkan Barakazi, Down Sendromlu çocuklarla birebir ilgilendi.

Down Sendromlu özel çocukların ön yargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan hayatlarını sürdürülebilmelerinin önemine vurgu yapan Başkan Barakazi, " Bingöl Belediyesi olarak tüm engelli kardeşlerimizi seviyor ve önemsiyoruz. Onlara değerli olduklarını hissettirmek, engellerini aşmada yardımcı olmak için elimizden geldiğince destek veriyoruz. Unutmayalım hepimiz birer engelli adayıyız. Empati kurarak onlara gerekli desteği vermeliyiz. Toplum olarak onlara karşı biraz daha duyarlı davranalım ve farklılıklarının farkına varalım. Gündelik hayatlarını idame ettirirken karşılaştıkları engelleri aşmada onlara yardımcı olalım. Kendilerine olan özgüvenlerini kırmadan, onları yıpratmadan, başardıkları her başarıda onları tebrik ederek destek olalım" dedi.

Ebeveynlerin üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmesinin son derece önemli olduğunu dile getiren Barakazi, "Bu yavrularımızın tüm sorumluluklarını üstlenerek, onlarla en güzel şekilde ilgilenen anne ve babaları tebrik ediyorum. Allah onların yardımcısı olsun. Ebeveynlerin bu yavrularımızla ilgilenmesi her şeyin ötesinde, bir dünya ve ahiret ecridir. Down Sendromu kardeşlerimizin anne ve babalarına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Özel öğrencilerimizin, ve ailelerinin gününü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum" diye konuştu.

Barakazi çiftinden özel çocuklara ziyaret

Barakazi çiftinden özel çocuklara ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber