Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 01 Eylül 2014 - 21:44 Yorum: 0

"Barış İçin Dinler Arası Maç"

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, bugün oynanacak "Barış İçin Dinler Arası Maç" ile dinler arasında işbirliği olabileceğini göstermek istediğini söyledi.

'Barış İçin Dinler Arası Maç'

Katolik aleminin ruhani önderi Papa Franciscus, düşünce babalığını yaptığı bugün oynanacak 'Barış İçin Dinler Arası Maç' ile dinler içinde işbirliği olabileceğini göstermek istediğini söyledi.

Roma Olimpiyat Stadı’nda bu akşam futbol dünyasının eski ve yeni 50 yıldızını bir araya getirecek 'Barış İçin Dinler Arası Maç' öncesinde, organizasyonun düşünce babası Papa Franciscus, içinde ulusal futbolcu Emre Belözoğlu, Diego Armando Maradona, Fernando Muslera, Roberto Baggio, Gianluigi Buffon, Andriy Shevchenko, Diego Lugano, Juan Iturbe, Samuel Eto’o benzeri yıldız topçular ve organizatörleri Vatikan’daki 6. Paulus salonunda kabul etti.

Papa burada yaptığı konuşmada futbolun birleştirici niteliğine dikkati çekerek 'Barış için maç, dinler arasındaki işbirliğini göstermek için sembolik bir jest. Benim arzum değişik dinlerden oyuncuları ve antrenörleri bir arada görmek' dedi.

Farklı dinlerden yıldız futbolcuların yanı paradigma muhtelif dinlerin İtalya’daki temsilcilerinin katıldığı kabulde Papa Franciscus, sporun hayata sevinci adeta bir bayram olduğunu belirterek futbolculara 'Ayrımcılık, birtanesini hakir görmektir. Siz bu gece ayrımcılığa ‘hayır’ diyeceksiniz' diye seslendi.

Konuşmasının peşinden Papa, zeytin ağacı şeklindeki sulh kupası verdi. Törende Papa, Belözoğlu'nun içinde olduğu futbolcularla tokalaştı. 

Kabulün peşinden katılımcılar ve Papa toplu fotoğraf çekildi. 

Muhabir: Barış Seçkin
ETİKETLER: Barış , İçin , Dinler , Arası , Maç
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber