Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 15 Mart 2015 - 11:13 Yorum: 0

"Barış Treni" Kırıkkale Garı'nda mola verdi

Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde 10 ili gezerek Diyarbakır'a gidecek "Barış Treni", Kırıkkale'ye ulaştı

'Barış Treni' Kırıkkale Garı'nda mola verdi

KIRIKKALE (AA) - Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik çerçevesinde 10 ili gezerek Diyarbakır'a gidecek "Barış Treni", Kırıkkale Garı'na geldi.

Barışa Bak Platformu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 21 Mart'a kadar 10 ili gezecek "Barış Treni"nin duraklarından biri de Kırıkkale oldu. "Barış Treni", Kırıkkale Garı'nda Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerince karşılandı.

"Barış Treni"nde çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamayı amaçlayan gazeteci, yazar ve aktivistler bulunuyor.

Platform Sözcüsü Cengiz Algan, Kırıkkale Garı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çalışmalarının gayet iyi devam ettiğini belirterek, Kırıkkale'nin dördüncü durakları olduğunu söyledi.

İstanbul Pendik'ten yola çıktıklarını, Kocaeli, Eskişehir ve Ankara'dan sonra Kırıkkale'ye geldiklerini dile getiren Algan, "Burada da Kırıkkale'nin çözüm sürecine nasıl baktığını göreceğiz. Zannederim toplumun büyük çoğunluğunda olduğu gibi Kırıkkale'de de sürece büyük destek var. Biz, hem bir şeyler anlatmaya çalışıyoruz hem de sokaklardan bir şeyler öğrenmeye geliyoruz. İnşallah Kırıkkale sokaklarında da aynı sıcaklıkla karşılayacağız diye düşünüyoruz. Bugün Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek öğrencilere de başarılar dilerim. Gürültü yapmadan işlerimizi halletmeye çalışacağız. Sınavın ardından onlarla da sokakta buluşmuş oluruz. Sırada Kayseri var. Aynı şekilde orada da yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla buluşacağız. Hep birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Ellerinde Türkçe ve Kürtçe "Çözüm sürecine sivil destek" yazan dövizler taşıyan grup, daha sonra yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Grup, meydanda hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber