Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 11 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

"Barış Treni" Kocaeli'nde

Çözüm sürecine destek amacıyla İstanbul'dan yola çıkan Barış Treni, Kocaeli'ne ulaştı

'Barış Treni' Kocaeli'nde

KOCAELİ (AA) - Çözüm sürecine sivil toplum desteği kapsamında Barışa Bak Platformu tarafından organize edilen etkinlikte 10 ili gezerek Diyarbakır'a gidecek Barış Treni, ilk durağı olan Kocaeli'ne ulaştı. 

Kocaeli Garı'na gelen aktivistleri, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri karşıladı.

Ellerinde Türkçe ve Kürtçe dövizler taşıyan grup, daha sonra Sabri Yalım Parkı'na yürüdü. 

Parkta toplanan grup adına açıklama yapan İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, Türkiye'nin yok yere 30 yıl boyunca evlatlarını kaybettiğini belirtti. 

Barışa Bak Derneği'nin barış sürecinin asıl sahibinin toplum olduğunu göstermek amacıyla kurulduğunu vurgulayan Yayla, İstanbul'dan başladıkları yolculuk kapsamında 10 kenti ziyaret ederek, barış için çağrı yapacaklarını söyledi.  

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise bazı güçlerin ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya çalıştığına işaret ederek, "Yüzyıllarca etle tırnak gibi olan milletimizi parçalamak isteyenlere izin vermeyeceğiz. Tek gayemiz var, o da analarımızın gözyaşlarını dindirmek. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde çıkılan bu barış yolunda bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız" ifadesini kullandı.

Daha sonra, sürece destek için parka barış fidanları dikildi.

Etkinliğin ardından Barış Treni, Eskişehir'e doğru yola çıktı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber