Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 05 Mart 2015 - 20:27 Yorum: 0

Barış Türkiye’ye gelecek

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, çözüm sürecine ilişkin, "Hiç kimse barıştan korkmasın, barış Türkiye'ye gelecek" dedi.

Barış Türkiye’ye gelecek

AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Malatya'da bir otelde, "Yeni Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları 13" toplantısı düzenlendi.

Çalık, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından son 12 yılda Malatya'da yaptıkları hizmetleri ve 2023 hedefleri doğrultusunda  yapmayı planladıkları projeleri anlattı.

Toplantıda, özellikle çözüm sürecinin tüm Malatya'nın ve sivil toplum örgütlerinin ortak söylediği cümle olduğunu belirten Çalık, bu konuda bütün katılımcılara teşekkür etti.

Özellikle ulusal aktörler kadar sivil toplum kuruluşlarının da bunu gündeme getirmesi ve sahip çıkmasının çözüm sürecinin başarıya ulaşacağına dair en önemli gösterge olduğunu anlatan Çalık, şunları kaydetti: 

"Biz dün dedik ki 'vesayetlere karşıyız. Hiç bir vesayete boyun eğmeyeceğiz' dedik ve bundan sonra da hiç eğmeye niyetimiz yok. İç Güvenlik Yasası geçecek, çözüm süreciyle birlikte kamusal düzenimiz de sağlanacak. Hiç kimse millete rota çizmeye kalkmayacak. Geçmiş dönemlerde mühendislikler yapanlar oldu ama artık bunların boşa çıktığını hepimiz çok net bir şekilde görmüş olduk. Hiçbir lobi, memleketin iplerini artık elinde tutmayacak. Milletin sadece kendisinin elinde olacak. Bugün olduğu gibi, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

Milletin rotasını sadece milletin kendisinin belirleyeceğine dikkati çeken Çalık, çözüm sürecinde mutlaka akan kanın duracağını,   silahların susacağını ve tüm dünyada, dağlarda, taşlarda Malatya'da silah seslerinin yerine kuş sesleri duyulacağını vurguladı. 

Çocukların okullara gittiği, üniversitelerine gittiği, değerlerin öğretildiği bir Türkiye arzu ettiklerini dile getiren Çalık, "Çözüm sürecine dair son söyleyeceğim cümle şudur ki hiç kimse barıştan korkmasın, barış Türkiye'ye gelecek. Barıştan korkanlar, bu ülkenin sadece üzerine vesayet rejimini getirmek isteyenlerdir. Barıştan korkanlar, bu ülkenin ilerlemesini istemeyenlerdir. Barıştan korkanlar, Türkiye'nin iplerinin her daim başka uluslararası güçlerin elinde olmasını isteyenlerdir" şeklinde konuştu.

Toplantıya AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları İsrafil Kışla ve Hüseyin Tutar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.  

manseet-002.jpg


untitled-1-002.jpg

 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber