Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Ağustos 2014 - 18:03 Yorum: 0

Barışa kulaç atıyorlar

Van Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Çocukları Sokaktan Kurtaralım" Projesi kapsamında, aralarında suça bulaşanların da bulunduğu çocuklar yüzme kurslarına kazandırıldı

Barışa kulaç atıyorlar

VAN (AA) - Van Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Çocukları Sokaktan Kurtaralım" Projesi kapsamında, aralarında suça bulaşanların da bulunduğu çocuklar yüzme kurslarına kazandırıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından olimpik yüzme havuzunda düzenlenen kursa 12-15 yaş arası çocuklar katılıyor. Birlikte yüzme eğitimi aldıkları kursta, aralarında daha önce suça karışanların da bulunduğu çocuklar ile polisler arasında adeta kardeşlik bağı oluştu.

Çocuk Şube Müdürü Vekili Mehmet Murat Yöndem, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukları sokaktan kurtarıp zihinsel ve bedensel gelişimlerini sağlamak ve profesyonel anlamda spor yaptırmak amacıyla böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

Kentteki farklı mahallelerde yaşayan çocukların katılımıyla gerçekleşen kursa 10'u suça karışmış 36 çocuğun devam ettiğini belirten Yöndem, hedeflerine kararlılıkla yürüdüklerini ifade etti.

Yöndem, çocuklardan 16'sının ise "riskli" tabir edilenlerden olduğuna dikkati çekerek, "Projeye verdikleri destekten dolayı Vali Aydın Nezih Doğan'a, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan'a ve SODES yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Kursa katılan çocuklar ise kentte zaman zaman yaşanan toplumsal olaylarda polislerle karşı karşıya geldiklerini bildirerek, yüzme kurs sayesinde polislerle kaynaştıklarını ve bunun yanlış bir hareket olduğunu fark ettiklerini dile getirdi.

Çocuklar, kursun düzenlenmesinde emeği geçen polislere teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber