Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 15:38 Yorum: 0

Baro Başkanı Dilber, “Avukatlık yasası bir an önce meclisten geçmeli”

Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber, yeni yılda Avukatlık yasası taslağının meclisten bir an önce geçmesini beklediklerini söylerken Başsavcılık...

Baro Başkanı Dilber, “Avukatlık yasası bir an önce meclisten geçmeli”

Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber, yeni yılda Avukatlık yasası taslağının meclisten bir an önce geçmesini beklediklerini söylerken Başsavcılık tarafından yürütülen FETÖ soruşturmalarının bu örgütün kökü kazınana kadar devam etmesi gerektiğini savundu.

Baro Başkanı Ali Dilber 2016 - 2017 Adli Yıl ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Konuşmasına Hazreti Mevla'nın sözü ile başlayan Dilber, "İyi niyetli insanlar yalana çabuk kanarlar, ama bilin ki onun da bir koruyup kollayanı vardır" diyerek 15 Temmuz işgal girişiminin, Düzce Barosu Başkanı olarak defalarca söylediği hukuk devleti ilkelerine sahip çıkılması çığlıklarının ne denli haklı olduğunu ortaya çıkardığını belirtti.

Dilber, "Bu günden sonra yapılacak iş, kurunun yanında yaş da yanmadan, alçak terör örgütü FETÖ, yandaş ve iş birlikçilerinin bağımsız yargı önünde adil yargılanma ve savunma hakları da ihlal edilmeden hesap vermeleri ve gerekli cezaları almalarıdır. 15 Temmuz Cuma günü FETÖ terör örgütü tarafından düzenlenen hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Bu hain kalkışmada Şehit olanlara Allah'ü Tealadan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim" dedi.

Yeni adli yıl başlarken, avukatlık mesleğinin sorunlarının çözülmesi gerektiğini belirten Dilber, Avukatlık yasası taslağının Meclisten bir an önce geçmesinin en büyük dilekleri olduğunu belirterek "Toplumun beklentilerini karşılayacak, çağın evrensel değerleri ile bütünleşecek, toplumsal uzlaşma sonucu özgürlüklerin asıl, kısıtlamaları istisna olduğu anlayışı ile hazırlanacak yeni anayasada Avukatlık mesleği yargı bölümünde düzenlenmelidir. Avukatlık yasası taslağının Mecliste bir an önce geçmesi biz avukatların dileğidir. Tamamı ile yasa değişikliği olmaması halinde acilen kısmi değişik yapılarak gelişmiş tüm ülkelerde olduğu gibi Avukatlık mesleğine girişte mutlaka sınav konmalıdır. Ayrıca CMK görevlendirilmesindeki ücretlerin Avukatlık asgari ücreti seviyesine çıkarılması, kovuşturma aşamasında adli yardım sistemine geçilmesi gerektiği kanaatindeyim. Gerek Uzlaşmacı, gerekse arabuluculuk görevleri, pozitif yönde en iyi şekilde yine meslektaşlarımın yaptığı görülmektedir. Hizmet sektöründe yüzde 18 KDV gerçekten yüksektir. KDV'nin uygun orana indirilmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Bölgemizde Düzce'yi ön plana çıkaracak olan Adlı Tıp Bölge Müdürlüğünü Düzce'ye kazandırma yolunda Başsavcılık makamının girişimlerini desteklediklerini sile getiren Dilber, bu yatırımın Düzce'ye kazandırılmasını beklediklerini kaydetti.

Baro Başkanı Ali Dilber, açıklamasının ardından basının sorularını cevapladı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması ile ilgili "Çok büyük bir badireden geçtik. Bunun tamamen kazınması gerektiğini düşünüyorum. Gerek savcılık, gerek emniyet birimlerimiz titiz şekilde çalışmalarını yapıyor. Örgütün kullanmış olduğu şifreli yazışmalardan dolayı örgütün tamamen kazınması gerekiyor. Yargılama sürecinin bütün unsurlar çözüldükten sonra başlayacağı kanaatindeyim. Bunun ucu nereye kadar gidecek, ne kadar kişinin bu işin içinde olduğunu savcılık çözecek. Soruşturma da halkı olarak gizli yürümektedir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber