Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Eylül 2016 - 15:18 Yorum: 0

Bartık: "Ağustos ihracatı umutlarımızı tazeledi"

Gaziantep'ten Ağustos ayında gerçekleştirilen ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 artış gösterdi.

Bartık: 'Ağustos ihracatı umutlarımızı tazeledi'

Gaziantep'ten Ağustos ayında gerçekleştirilen ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 artış gösterdi.

Gaziantep'ten Ağustos ayında gerçekleştirilen ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 artış gösterdi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Ağustos ayı ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, ihracat rakamlarının yüz güldürdüğünü ve umutları tazelediğini söyledi.

Gaziantep'in Ağustos ayında en fazla ihracat yapan 5.il olduğunu söyleyen Bartık, Gaziantep'in Türkiye ihracatının yüzde 4,8'ini gerçekleştirdiğini belirtti. Bartık, "Ağustos ayında 575 milyon 782 bin dolarlık ihracat ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 artış ile en fazla ihracat yapan 5.il olmayı başardık. Yılın ilk 8 ayında ise 4 milyar 85 milyon dolarlık ihracat ile 2015'in 8 aylık dönemine göre yüzde 0,38'lik artış gerçekleştirdik. Rakamlar yüzümüzü güldürdü ve geleceğe dair umutlarımızı tazeledi" şeklinde konuştu.

"Gaziantepli firmalar bunu yeni kapı ruhu ile başardılar" diyen Bartık, ihracatçı firmaları tebrik etti. Temmuz ayında ihracatın 9 günlük bayram tatili ve başarısız darbe girişimi nedeniyle düşüş yaşadığına dikkat çeken Bartık, "Tahmin ettiğimiz üzere Temmuz ayındaki düşüş Ağustos ayında tersine döndü. Hem Türkiye hem de ülkenin 52 ili Ağustos ayı ihracatını artışla kapattı. Bu başarıda yeni kapı ruhunun etkisi büyük" dedi.

Gaziantep'te daha fazla ihracatçı firma olması için çalıştıklarını kaydeden Bartık, Gaziantep'teki bin 538 ihracatçı firmanın yüzde 50'den fazlasının GTO üyesi olduğunu belirtti. Firmaların ihracat kabiliyetlerini geliştirmek ve yeni ihracatçı firmalar yaratmak adına çalıştıklarını söyleyen Bartık, bu konuda Oda tarafından eğitim ve danışmanlık hizmetleri verdiklerini dile getirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber