Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Mayıs 2017 - 01:03 Yorum: 0

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi'nin 9'uncu mezuniyet töreninde 3 bin 377 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı.

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi'nin 9'uncu mezuniyet töreninde 3 bin 377 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı.

Bartın Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Bartın Atatürk Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen törene, Türkiye'nin 81 ilinden gelen çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılışında konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, mezuniyet töreni vesilesiyle Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelenleri Bartın'da misafir etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Bartın Üniversitesi artık, stadyumlara sığmıyor. Üniversitemiz artık, şehrimize de sığmıyor. Bugün burada bulunan öğrencilerimizle birlikte, ailelerini de tebrik ediyorum. Öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

"Mezun öğrencilerimiz ülkemizin geleceği"

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise mezuniyetin aynı zamanda yeni bir başlangıç olduğunu da belirterek, mezun olan öğrencileri ve ailelerini kutladı. Rektör Uzun, "Mezunlarımızı ve öğrencilerimizin bu noktaya gelmesinde en az onlar kadar payı olan, onları büyük bir özveriyle yetiştiren ve her zaman destekleyen aileleri de canı gönülden kutluyor, teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz, mezun olduktan sonra pek yakında çalışma hayatına atılıp yeni başarılara imza atacağınıza inancım tamdır. Burada aldığınız eğitimle ülkemizin daha müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında üstlenmeniz gereken sorumluluklar oldukça büyüktür. Yıllar sonra sizleri önemli mevkilerde görmekten gurur duyacağımı da ayrıca belirtmek isterim" diye konuştu.

"Mezunlarımızla her zaman iletişim içinde olacağız"

Bartın Üniversitesi'nin mezunlarıyla her zaman dayanışma içerisinde olacağını da kaydeden Rektör Uzun, "Üniversitemizle olan bağlarınızı bundan sonra da güçlendirerek devam ettireceğinize olan inancım tamdır. "Bartın Üniversitesi ailesinin bir ferdi olmak" kavramı, beraberinde güçlü bir aidiyet duygusu getirir. Öğrencilerimiz arasındaki bu bağ, üniversite hayatı ile başlayıp mezuniyetle biten bir zaman dilimiyle sınırlı değildir. Üniversitemiz ile mezunlarımız arasındaki iletişimi güçlendirmek, mezunlar arasındaki dayanışmayı arttırmak, mezunlarımızın desteğini alarak üniversitemizin ve öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmak gerçekleştirmeyi düşündüğümüz hedefler arasındadır. Bu hedefi gerçekleştirebilmemizde siz mezunlarımızın katılımı ve desteği büyük önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.

"Üniversitemizi iş birliği içerisinde büyüteceğiz"

Rektör Uzun, Bartın Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'a da teşekkür ederek, "Bugün itibarıyla, 14 bin 333 öğrencisi bulunan Üniversitemiz, 536 akademik ve 241 idari insan kaynağı ile eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir. Bugüne kadar 8 bin 845 mezun veren Üniversitemizde, halen son sınıfta bulunmaları dolayısıyla mezun olabilecek düzeydeki öğrenci sayımız ise 3 bin 377'dir. Diğer taraftan, Üniversitemiz fiziki anlamda da önemli bir mesafe kat etmiştir. Bundan sonraki süreçte üniversite olarak kalite geliştirmeye ve bölge ile işbirliğine daha çok odaklanarak sürekli iyileşmeyi önceleyen bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu bir sorumluluk anlayışını da beraberinde getirmektedir. Bunu gerçekleştirmek için tüm iç ve dış paydaşlarımızla birlikte çalışmaya özen göstereceğiz. Bu bağlamda, üniversite ve bölgenin güçlü yanları ile fırsatları katılımcı bir anlayışla analiz edilecektir. Daha sonra belirlenen alanlarda farklılaşma ve odaklanma stratejisi ile üniversitemizin rekabet üstünlüğü elde edeceğine inancım tamdır." ifadelerini kullandı.

Üniversite birincileri ödüllendirildi

Yapılan konuşmaların ardından Lisans birincisi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Sevim Handan Yılmaz ve ön lisans birincisi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğrencisi Sibel Artan mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktı.

Mezun öğrencilerin hep birlikte kep atmasıyla büyük bir coşkunun yaşandığı, törende Bartın Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileriyle renklendirdi. Törene, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, ilçe belediye başkanları, öğretim elemanları, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Bartın Üniversitesi 9’uncu mezunlarını verdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber