Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 13:25 Yorum: 0

Bartın Üniversitesinden Ürün Güvenliği semineri

Bartın Üniversitesinde "Ürün Güvenliği Haftası" dolayısıyla düzenlenen seminerde, sanayi ürünlerinin güvenliği, kullanımı ve denetimi hakkında bilgiler...

Bartın Üniversitesinden Ürün Güvenliği semineri

Bartın Üniversitesinde "Ürün Güvenliği Haftası" dolayısıyla düzenlenen seminerde, sanayi ürünlerinin güvenliği, kullanımı ve denetimi hakkında bilgiler verildi.

Bartın Üniversitesi ile Bartın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından "Ürün Güvenliği" semineri düzenlendi. Etkinlikte konuşan Bartın Üniversitesi Proje ve Teknoloji Ofisi Genel Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yıldırım üreticilerin ya da tüketicilerin uygun ve güvenli ürün noktasında sorumlulukları olduğunu belirterek, "Üreticiler satışa sundukları veya sunacakları ürünleri her aşamada dikkatli ve güvenilir olmasına dikkat etmek zorundalar. Eğer ürün yurtdışından getiriliyorsa dağıtıcı firma gerekli denetimleri yapmalıdır. Son olarak tüketiciler de ürünün uygunluğu ve güvenilirliğine dikkat etmesi gerekmektedir" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi ise AR-GE'nin ülkelerin kalkınması için önemine vurgu yaparak, "Yasama, yürütme, yargıdan sonra bir ülkedeki en önemli olgu AR-GE'dir. Onun için toplumsal kalkınmamıza katkı sağlayacak çalışmaları elimizden geldiğince sürdürmeli, bu gibi toplantıları devam ettirmeliyiz. Aynı zamanda sanayicilerimiz de güvenilir ürünler üretmeli, başarı çıtasını yükseltmelidir" diye konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Makine Ekipmanları Şube Müdürü Erhan Bayrak ise ürün güvenliği ve bununla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bayrak, "Vatandaşların günlük hayatlarında kullandıkları tüm ürünler onların hayatlarını kolaylaştırmanın dışında bazı riskleri de içeriyor. Bu noktada herkese düşen sorumluluklar dışında bakanlığımızın da bazı çalışmaları bulunmaktadır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlamak için piyasa gözetimi ve denetimi piyasaya arz edilen bir ürünün gerekli güvenlik kriterlerine ve teknik düzenlemelere uygun olarak üretilip üretilmediğinin denetlenmesi anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

Bartın Üniversitesinden Ürün Güvenliği semineri

Bartın Üniversitesinden Ürün Güvenliği semineri

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber