Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 24 Ocak 2018 - 12:38 Yorum: 0

Bartın’da 2017 yılında 331 iş yeri denetlendi

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılında 331 iş yeri denetledi.

Bartın’da 2017 yılında 331 iş yeri denetlendi

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 2017 yılında 331 iş yeri denetledi.

Halkının düzenini, huzurunu ve sağlığını korumak amacıyla denetim ve kontrollerini aralıksız sürdüren Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri başarılı bir yılı geride bıraktı. Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 2017 yılında 331 iş yeri denetlendi. Bu denetimler kapsamında gerekli görülen iş yerlerine ise cezai işlem uygulandı. Gürültü kirliliği, kaldırım işgali, dilenciler ve çevre kirliliği gibi olumsuz koşullar oluşturan kişiler ve kuruluşlar denetlenerek gerekli işlemler yapıldı.

2017 yılı Zabıta Müdürlüğü çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Cemal Akın, "Belediye olarak kent merkezinde görevlendirdiğimiz zabıta ekiplerimizle esnaflarca satışa sunulan ürünlerin kaldırımları işgal etmesini önlüyor vatandaşlarımızın kaldırımlarda huzur ve güven içerisinde yürümesini sağlıyoruz. Zabıta Müdürlüğümüzce 2017 yılında 331 iş yeri denetlendi, denetimlerde görülen aksaklıklarla ilgili 101 esnafa uyarı tebliğ edildi. Kaldırım işgalinde bulunan 23 esnafa para cezası uygulandı, ayrıca kurallara ve uyarılara riayet etmeyen esnafların işgal malları toplatıldı. Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz işgal denetimlerimiz 2018 yılında da aynı kararlılıkla devam edecek" dedi.

Kaldırım işgallerinin dışında dilenciler, çevre kirliliği gibi olumsuz koşullar oluşturan kişiler ve kuruluşların da denetlendiğini söyleyen Başkan Cemal Akın açıklamasının devamında, "Çöpleri ile çevreyi kirleten 3, bağırarak satış yapan 2, dilencilik yapan 10 vatandaşa, Kabahatler Kanununa göre para cezası uygulandı. İş yerinde aykırı faaliyetten 8 işletme geçici süre ile mühürlendi, 12 yaş altı çocukların oyun oynamasına müsaade eden 2 işletmeciye, iş yeri kapanış saatine riayet etmeyen 7 işletmeciye, iş yerinde alkol alınmasına müsaade eden 4 işletmeciye, ruhsatsız faaliyet gösteren 2 işletmeciye para cezası verildi. Ayrıca Galla Pazarı, Kapalı Pazar, Orduyeri, Hendekyanı, TOKİ Semt Pazarlarında sürekli denetim yapıldı ve nizam sağlandı. Kent içinde trafik yönlendirmeleri ile ilgili uyarıcı tabelalar güncellendi. BİMER, CİMER'den gelen 178 şikayet dilekçesi değerlendirildi, şikayetler giderildi" diye konuştu.

Bartın’da 2017 yılında 331 iş yeri denetlendi

Bartın’da 2017 yılında 331 iş yeri denetlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber