Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 17:28 Yorum: 0

Bartın’da Hemşireler Ve Ebeler Günü Kutlandı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 5 Mayıs Ebeler Günü dolayısıyla Bartın Kamu Hastaneler Birliği ve Sağlık İl Müdürlüğü işbirliğiyle etkinlik düzenlendi.

Bartın’da Hemşireler Ve Ebeler Günü Kutlandı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 5 Mayıs Ebeler Günü dolayısıyla Bartın Kamu Hastaneler Birliği ve Sağlık İl Müdürlüğü işbirliğiyle etkinlik düzenlendi.

Bartın Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğe Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu, Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç olmak üzere, daire amirleri, ildeki tüm sağlık kurum ve kuruluşları çalışanları ile hemşireler ve ebeler katıldı.

"2 MİLYON KİŞİ MUAYENE EDİLDİ"

Etkinlikte bir konuşma yapan Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, Bartın'da 2015 yılında kamu hastanelerinde 913 bin hastanın muayene edildiğini söyledi. Bu rakamın diğer kuruluşlarla birlikte 2 milyonu bulduğunu belirten Açıkgöz, "2015 yılında sadece Kamu Hastanelerinde 913 bin hasta muayene edildi. Toplamda özel sağlık sektörü ve Sağlık Bakanlığı'nın diğer birimleri üst üste konulduğunda bu 2 milyon kişi yapar. Bartın nüfusu yaklaşık 200 bine yakın. Bu çok önemli bir rakamdır. Bartın gibi küçük bir ilde 1 yıl içerisinde 2 milyon kişinin muayene edilmesi çok etkileyicidir. Bu rakamın ötesinde 2 milyon kişiye sağlık profesyonellerinin temas ettiği gerçeği var. Diğer taraftan da 2 milyon kişinin hayır duasını almış olduk. İşte bütün bu rakamlar pahalla yatırımlar ki çok pahalı cihazları alıp tanılar koyuyoruz. Ustaca ameliyatlar yapıyoruz. Bütün bunları taçlandıran insan sevgisidir" dedi.

"309 HEMŞİRE VE 165 EBE HİZMETTE"

Bartın'da il genelinde 309 hemşire ve 165 ebenin hizmet verdiğini belirten Açıkgöz, "Biz bu hizmetleri şefkatle ve merhametle yapabilirsek işte o zaman yaptığımız iş taçlanmış oluyor. Sırf bu nedenledir ki acil sevişimizde ve diğer servislerimizde "Yaptığınız hizmet, verdiğiniz şifa gülen yüzünüzle taçlanacaktır" diye yazılar koyduk. Yoğun bakımdan çoğu zaman beni "Şu hastamız dışarıyı görmek istedi" diye beni aramıştır. Bunun nasıl bir duygu olduğu tarif edilemez ama orada çalışan bir hemşire kardeşimin normal işinin dışında bu duygusunu bizimle paylaşmak istemesi, hastanın iyileştiğini size büyük bir mutlulukla söylüyor olması her halde tarif edilemez bir duydu. İşini şefkatle ve merhametle yapan bunu ön planda tutan sevgili kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. 309 hemşire ve 165 ebe kardeşim ilimizde hizmet veriyor. Ben onların huzurunda saygıyla eğiliyorum" şeklinde konuştu.

"ÖZVERİYLE GÖREV YAPIYORLAR"

Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aslıhan Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Hepimizin dünyaya geldiğinde, ilk tanıştığı insan olan, ebe ve hemşirelerimizin değerini, bir kez daha hatırlamamız gereken bir haftadayız. İnsan sağlığına hizmet etmek onurlu bir görevdir. Sağlık, bireylerde zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlarımızdandır. Ebe ve Hemşirelik bu ihtiyaca cevap veren en kıymetli mesleklerden birisidir. Mesleğin temelinde sorgulamadan sunulan bir annelik şefkati vardır. Ebe ve Hemşirelerimiz mesleğini sevgi, saygı ve özveriyle yerine getirmektedirler" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bartın'da görev yapan hemşirelerin ve ebelerin ailelerinin ağzından mesleğin önemini anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi düzenlendi. Gösteri sonrasında ise Bartın Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesi ve Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı hastane personellerinden oluşan bir ekip, "Şifa veren ele vefa" adı altında bir tiyatro gösterisi sergiledi. Gösterinin ardından il genelinde düzenlenen "Ebe ve Hemşirelerin Hayatımızdaki Yeri" konulu resim yarışmasında dereceye giren Hilal Temuz, Gamze Baycan ve Deniz Kalendere'e ödülleri verildi. Öğrenciler, ödüllerini Vali Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu'ndan alırken daha sonra ilde görev yapan ebelere ve hemşirelere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Bartın’da Hemşireler Ve Ebeler Günü Kutlandı

Bartın’da Hemşireler Ve Ebeler Günü Kutlandı

Bartın’da Hemşireler Ve Ebeler Günü Kutlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber