Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 01 Şubat 2015 - 21:33 Yorum: 0

Bartın'da orman yangını

Amasra ilçesinde yüksek gerilim hattından sıçrayan kıvılcımların yol açtığı yangın kontrol altına alındı

Bartın'da orman yangını

BARTIN (AA) - Bartın'ın Amasra ilçesinde çıkan orman yangını, kuvvetli lodos nedeniyle güçlükle kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bostanlar köyünde çam ve meşe ağaçlarından oluşan ormanlık alanda, yüksek gerilim hattından sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına araçların gideceği yol bulunmaması nedeniyle müdahalede güçlük çekildi, iş makineleriyle yol açıldı.

Orman İşletme Müdürlüğü, Amasra ve Bartın Belediyesi ile Sahil Güvenlik itfaiye araçları ve arazözleri yolun açılmasının ardından alevlere müdahale etti. 

İtfaiye araçlarının giremediği noktalardaki yangını köy sakinleri ile itfaiye ekipleri, kazma ve küreklerle söndürmeye çalıştı.

Amasra Kaymakamı Kadir Taner Eser, yangını söndürmek için ekiplerin seferber olduğunu ancak kuvvetli lodos nedeniyle zaman zaman zorlandıklarını söyledi. 

Yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından yangının kontrol altına alınabildiğini ifade eden Eser, "Şu anda soğutma çalışmaları sürüyor. Ne kadarlık alanın zarar gördüğünü henüz bilemiyoruz" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber