Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Ocak 2018 - 11:08 Yorum: 0

Bartın’da yeni girişimciler sertifikalarını aldı

Bartın Valisi Nusret Dirim, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sertifika törenine katıldı.

Bartın’da yeni girişimciler sertifikalarını aldı

Bartın Valisi Nusret Dirim, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sertifika törenine katıldı.

KOSGEB Bartın Müdürlüğünde gerçekleşen sertifika dağıtım törenine Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bartın Şubesi Başkanı Muhammet Aksoy ile kursiyerler katıldı. Sertifika töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Muhammet Aksoy tarafından günün anlamına dair bir konuşma yapıldı.

Vali Dirim programda yaptığı konuşmasında, "Bartın için önemli bir eğitim programının tamamlandığını memnuniyetle görüyoruz. Bu yıl bin civarında girişimciye eğitim verildiği anlaşılıyor. Ancak iş kuran sayısı % 10 civarında kalmaktadır. Tabi bu sayının biraz daha artması lazım. Eğitim hiç kuşkusuz boşa gitmiyor. Eğitilen bireyler bu yıl iş kuramasa da daha iyi bir ortam yakaladığında girişimcilik ruhunu bir şekilde ortaya çıkaracaktır diye düşünüyorum. Girişimcilik cesaret isteyen bir durum. Bartın'ın geçmişinde çok ciddi bir girişimcilik olduğunu biliyoruz.Bartın aslında bir ticaret şehri.Bartın geçmişinde deniz ticareti yoluyla İstanbul'a entegre olmuş bir çok tüccar, iş adamı ve sanayiciyi var. Ancak buranın geçmişi, insanların genlerinde Osmanlı öncesinde dahi çok ciddi bir ticaret girişimi var. Cenevizliler burada çok güçlü bir ticaret kolonisi olarak bölgede önemli iş adamları olarak hep var olmuşlar. Ben bu bölgenin çok ciddi tüccarlar yetiştireceğini düşünüyorum. Geçmişinde aslında ticaret olan bütün şehirler Türkiye'de bir şekilde çok büyük ekonomik gelişme sağlamıştır. İşte bir Kayseri, Gaziantep örneği var. Ben Bartın'ın da girişimcilik genlerinin güçlü bir şekilde kuşaklarda da olduğunu düşünüyorum. Bartın Limanı güçlenecek, Filyos Limanı ile güçlü bir liman haline gelecek. Karadeniz Sahil Yolu tamamlanacak. Demiryolu bağlantısı olacak. Bartın'dan Batı Karadeniz'e İstanbul istikametine önemli bir demir yoluyla ağıyla Bartın'a bağlanacak. Ülkemizin gelişen çehresiyle büyüyen ekonomisiyle birlikte bu unsurlar hayata geçecek bölgemiz önemli bir turizm ve üretim merkeziyle entegre bir ticaret şehir olma yolunda ilerleyecektir diye düşünüyorum. Çıktığınız bu yolculukta sizlere başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları Vali Dirim ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

Bartın’da yeni girişimciler sertifikalarını aldı

Bartın’da yeni girişimciler sertifikalarını aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber