Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Mart 2017 - 14:43 Yorum: 0

Bartınlılara tuz kullanımı uyarısı

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Dünya Tuza Dikkat" Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda halkın bilgilendirilmesi amacıyla...

Bartınlılara tuz kullanımı uyarısı

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Dünya Tuza Dikkat" Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda halkın bilgilendirilmesi amacıyla stant kuruldu.

Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Diyetisyen Melike Başol, "Bu yıl gizli tuz tüketimine önem veriyoruz. Biz yemeklerde tuzu oldukça fazla tüketiyoruz. Bununla birlikte özel paketlenmiş gıdalarda oldukça sodyum alımımızı artırıyoruz. Tuzun 1 gramında 400 miligram sodyum bulunur. Sofra tuzu, kabartma tuzu ve yemek sodası fazla miktarda sodyum içermektedir. Zeytin, turşu, peynir, konserve, turşular yüksek miktarda sodyum içeriyor. Sodyum doğal olarak bazı besinlerin yapısında da bulunuyor. Sağlıklı yetişkin bir birey için günde 5 gram tuz yeterlidir. 5 gram tuzun çokluğu doğal olarak yemeklerden sağlanmaktadır. Az tuz tüketimine kısa sürede alışılabilir" dedi.

Aşırtı tuz tüketiminin zararlarına değinen Diyetisyen Başol, "Aşırı tuz tüketimi sonucu yüksek tansiyon, kalp hastalığı, inme, böbrek hastalığı, kemik erimesi, bazı kanser türleri görülme riski aratabilir. Sofralarda tuz kullanmayın. Yemeklere çok az tuz ekleyin. Daima taze ve tuz eklenmemiş besinleri tercih edin. Peynir, zeytin gibi tuz içeriği yüksek gıdaları bir gece suda bekleterek tuz içeriğinin azaltılmasını sağlayın. Satın alınan hazır besinlerin etiketleri mutlaka okunmalı. Az ama iyotlu tuz tüketilmeli. İyotlu tuz zeka geriliğini ve beyin hasarını önler. Başarıyı artırır. İyot kaybını önlemek için tuzu yemeklerinizi pişirdikten sonra ekleyin" diye konuştu.

Bartınlılara tuz kullanımı uyarısı

Bartınlılara tuz kullanımı uyarısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber