Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
16:21 30 yıl 7,5 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalandı16:21 Karısını ve kayınpederini öldüren damat adliyeye sevk edildi16:19 Rafting eğitim kamplarına Samsun ev sahipliği yapıyor16:19 "Genç Şefler ile Ankara’nın Coğrafi İşaretli Lezzetlerinin İzinde" etkinliğ...16:19 ’Konuş, sen nerelisin’ diyen DEM Partili Salğucak’a soruşturma16:18 Anagold’tan başsağlığı açıklaması16:17 Yunus Emre’nin kabri başında eller ‘yağmur’ diye duaya açıldı16:16 Erzincan’da girişimci kadınları güçlendiren eğitimler başladı16:14 Nesli tükenmekte olan toy kuşlarına yönelik envanter ve izleme çalışması16:14 Kümeslere dadanan çakala otomobil çarptı16:13 Başkan Köksal 72 firmanın yer aldığı Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarına kat...16:12 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun’dan başlayacak16:12 İnebolu’da çiftçilere 107 bin sebze fidesi dağıtıldı16:12 Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarına başladı16:11 Ehliyetsiz sürücü ortalığı karıştırdı: Kendi aracı kaldırıma çarptı, 2 araç...16:10 BUTEKOM tarafından yürütülen BUTEXCOMP projesi tamamlandı16:09 Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin yeni dönemdeki meclisi toplandı16:08 Belediye başkanı devralınan borçları belediye binası duvarına astırdı16:07 İran’ın Paris Büyükelçiliği önünde kendini havaya uçurma tehdidinde bulunan...16:06 Fatih’te yine firari maymun ‘Momo’ görenleri şaşkına çevirdi: Binalara tırm...
Yerel 14 Ekim 2016 - 12:03 Yorum: 0

Başakşehir Bilgievlerinde yeni dönem başladı

Başakşehir Belediyesi'nin başarılı projelerinden Bilgievleri 2016-2017 eğitim öğretim yılına başladı.

Başakşehir Bilgievlerinde yeni dönem başladı

Başakşehir Belediyesi'nin başarılı projelerinden Bilgievleri 2016-2017 eğitim öğretim yılına başladı. Her geçen gün artan öğrenci sayısı ve aile sıcaklığında verilen eğitimleri ile çocukların ikinci evi haline gelen Bilgievleri bu dönemde de faaliyetlerine yoğun ve renkli etkinliklerle devam edecek.

İlçe genelindeki 7 şubesiyle hizmet veren Başakşehir Belediyesi Bilgievlerinde yeni dönem başladı. Bilgievleri 30 bini aşkın üyesine alanında uzman eğitmenlerin eşliğinde ücretsiz eğitimler veriyor. 9 bin 169 Başakşehirli öğrenciyi mezun eden kurumda şimdiye kadar 32 bin 700 çocuk bilgievi bünyesinde geziler, piknik ve çeşitli turnuvalara katıldı. Bilgievi bünyesindeki sosyal ve kültürel kulüplerine devam eden öğrenci sayısı ise 24 bin 676.

Öğrenciler sene boyunca bilgievlerinde okula yardımcı etüt dersleri ile birlikte tiyatro, bilgisayar, satranç, müzik, ebru, şiir-diksiyon gibi atölyelerde profesyonel eğitimler alırken, bireysel ve sosyal gelişimler de kazanıyor. Özellikle müzik ve tiyatro atölyelerine yoğun ilgi gösteren öğrenciler keyifli vakit geçiriyorlar.

Müzik Kulüplerinde Gitar, Keman, Bağlama, Ney, Piyano eğitimi veren Bilgievleri, 8-14 yaş grubu ilköğretim çağı öğrencilerine okul harici zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilecekleri ve onlar için bilgiye ulaşma, kendini geliştirme imkânını sağlamak, bilgisayar ve internete ulaşma fırsatı olmayan çocuklara bu imkânı vererek tüm hizmetleri ücretsiz olarak sunuyor.

TEOG hazırlık kursları

Öğrenciler Şahintepe, Güvercintepe, Akif İnan ve Altınşehir Bilgievleri'nde yıl boyunca gördükleri Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Tarih ve İngilizce dersleri yanında çeşitli eğitimler ve seminerler alarak sınavlara hazırlanıyor.

Hem öğretiyor, hem eğlendiriyor

Bilgievleri, Sosyal Kulüp faaliyetleri ile öğrencilere grubun parçası olma, grubunu temsil etme ve yönetme kabiliyetlerini artırmaya yardımcı olmak ve yeteneklerini keşfedip, stres atarak eğlenceli bilgi edinmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor. Öğrenciler hem özgüven kazanıyor hem de ilgi ve becerilerine göre yeni alanları seçme fırsatı elde ediyorlar. Eğitici Kulüpler arasında Tiyatro Kulübü, Siyer Kulübü, Resim Kulübü, Ebru Kulübü, Kaligrafi Kulübü, Satranç Kulübü, İzcilik Kulübü, Oyun Kulübü, Film Kulübü, Becerikli Ellerim Kulübü bulunuyor.

Öğrenciler de veliler de memnun

Hülya Sevim isimli bir veli, bilgievine gelen iki çocuğu olduğunu belirterek, "Bilgievinden gayet memnunuz. Çocuklarımızda okuma kulübünde, tiyatroda, siyerde, bilgisayar laboratuarında çok eğleniyorlar ve severek geliyorlar. Kızım evde kitap okumayı pek sevmiyordu ama bilgievine gelince buradaki çocuklarla birlikte okuduğu zaman, kitap okumayı sevmeye başladı. Büyük kızım da siyer kulübüne katıldı. Siyerin okuldaki başarısına ve derse katılımına etkisi çok oldu."

Bilgievlerine giden öğrencilerden Ezel Sevim, "Üçüncü sınıfa gidiyorum ve ikinci sınıftan beri bilgievine geliyorum. Bilgievi'nde resim, tiyatro, kitap okuma gibi etkinliklere katılıyorum. Bilgievine gelmeden önce evde çok sıkılıyordum. Burada çok arkadaşım oldu onlarla oyunlar oynuyoruz, bilgisayar laboratuvarına gidiyoruz, ödevlerimizi yapıyoruz. Bilgievine gelmeyi çok seviyorum" derken, bir başka öğrenci Azra Bayramoğlu ise, "Bilgievine gelmekten çok mutluyum ve öğretmenlerimi çok seviyorum. Bilgievindeki kulüplere katılmak çok eğlenceli. Burada çok arkadaşım oldu okuldaki arkadaşlarım da bilgievine gelmeyi çok seviyorlar. Bilgievinin okuldaki derslere katılımımın artmasında çok etkili oldu" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber