Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Eylül 2016 - 14:13 Yorum: 0

Başakşehir’de okul kantinlerine denetim başladı

Başakşehir Belediyesi okulların açılmasıyla birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren okul kantinlerini denetime başladı.

Başakşehir’de okul kantinlerine denetim başladı

Başakşehir Belediyesi okulların açılmasıyla birlikte ilçe genelinde faaliyet gösteren okul kantinlerini denetime başladı.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri ve Zabıta Müdürlüğünün okullarda ortaklaşa yürüttüğü denetimlerde mutfak hijyeni, muhafaza ve depolama hijyeninin yanı sıra personel ve ürünlerin sağlık kurallarına uygunluğu da kontrol ediliyor.

Başakşehir ilçesinde yeni açılan 19 okulla birlikte toplamda 70 okul eğitim vermeye başladı. Eğitim kurumları bünyesindeki kantin ve yemekhane gibi gıda işletmeleri sıkı denetimden geçirilerek, çocukların sağlıklı yiyecek ve içecekler tüketmeleri sağlanıyor. Denetimler yıl içerisinde iki kere gerçekleşecek.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ataner Bozkurt, "Okulların açılmasıyla birlikte ilçemizde bulunan bütün okullarda kantin ve yemekhanelerin hijyen kontrollerini yapıyoruz. Bu kontrollerde ürünlerin muhafazası, cinsi, son kullanma tarihleri gibi kriterleri ve işletmenin evraklarını kontrol ediyoruz. Şuan ilçemizde 19 tane yeni okul açıldı. Başakşehir'de 70 civarında okul bulunmakta. Bunları bu dönemin ve ikinci dönemin başında olmak üzere iki kere kontrolden geçireceğiz" dedi.

"Öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemli"

"Belediyemizin yaptığı denetimlerden çok memnunuz" diyen Kayaşehir Osmangazi İlkokulu Müdürü Fatih Alp, "Bu denetimlerin yapılmasının faydalı olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli bu yüzden kantinimizin ve satılan ürünlerin denetimden geçmesi öğrencilerin zararsız bir şekilde faydalanmasına etkisi olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber