Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Eylül 2020 - 16:03 Yorum: 0

Başakşehir’de spor eğitimine destek

Başakşehir'de bir ilk olan ve bu yıl eğitime başlanacak Aliya İzzet Begoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Bölümü'nün yetenek sınavları, Başahşehir...

Başakşehir’de spor eğitimine destek

Başakşehir'de bir ilk olan ve bu yıl eğitime başlanacak Aliya İzzet Begoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Bölümü'nün yetenek sınavları, Başahşehir Belediyesi tarafından kurulan özel parkurda yapılıyor. Parkurda öğrencilerin ölçme ve değerlendirmeleri de yapılıyor.

Başakşehir Belediyesi, Türk sporunu ve sporcuyu desteklemeye devam ediyor. Aliya İzzet Begoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde bu yıl açılacak olan spor bölümü için seçmeler başladı. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacak spor bölümü, aynı zamanda Başakşehir'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Aliya İzzet Begoviç Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda yapılan özel yetenek sınavı, Başakşehir Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ekiplerince kurulan özel parkurda gerçekleştiriliyor. Ekipler, aynı zamanda spor bölümüne girebilmek için en iyi performanslarını ortaya koyan öğrencilerin ölçme ve değerlendirme sürecini takip ediyor.

Başlangıç ve bitiş noktalarında bulunan fotoselli cihazlar ile öğrencilerin antropometrik ölçümleri yapılıyor. Beş aşamalı değerlendirmenin yapıldığı yetenek sınavında adaylar, temel motorik özelliklerin ölçüldüğü koordinasyon parkuru, 20 metre hız testi, kuvvet ve patlayıcı gücün ölçüldüğü durarak uzun atlama, ritim testi ve sporcu öz geçmişi değerlendirmesi gibi aşamalardan geçiyor. 21 Eylül Pazartesi başlayan yetenek sınavları, 25 Eylül Cuma günü sona erecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber