Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 06 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Başarılı güreşçi, olimpiyat şampiyonu amcasının izinde

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor sporcusu milli güreşçi Tanju Gemici, olimpiyat şampiyonu amcası Hasan Gemici gibi şampiyon olmayı hedefliyor

Başarılı güreşçi, olimpiyat şampiyonu amcasının izinde

KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - TAHİR TURAN EROĞLU - Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor sporcusu milli güreşçi Tanju Gemici, olimpiyat şampiyonu amcası Hasan Gemici'nin izinden gidiyor.

Gemici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında arkadaşının aracı olmasıyla Kağıtspor'da spora başladığını belirterek, daha sonra yaşadığı sakatlıktan dolayı yaklaşık 1,5 yıl buna ara verdiğini söyledi.

İlkokulda eğitim görürken ilk olarak tekvandoya başladığını, daha sonra güreşe yöneldiğini ifade eden Gemici, şöyle konuştu:

"Babam o dönem pek razı değildi, 'senden güreşçi olmaz' falan dedi. O dönem yeteneksizdim herhalde ki babam böyle söyledi. Ailemde güreş yapanlardan amcam merhum Hasan Gemici, 1952 Olimpiyat Şampiyonu güreşçi. Diğer amcalarım da güreşçi, grekoromen yaptılar, Türkiye dereceleri var. Kırkpınar Başpehlivanlarından Recep Kara da uzaktan akrabamız olur."

Samsun'da geçen hafta yapılan Büyük Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda Taha Akgül'e yenilerek ikinci olduğunu bildiren Gemici, hafta sonu 1. Avrupa Oyunları için kampa gideceğini kaydetti.

Gemici, büyük hedeflerinin olduğunu dile getirerek, "Amcamın izinden gidiyorum, onun gibi Olimpiyat, Dünya ve Avrupa'da Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. İnşallah bu başarılar bana da nasip olur. Bunun için günde çift antrenman yapıyoruz. Yoğun çalışıyoruz, sadece pazar günü izin yapıyorduk" dedi.

- "Tanju, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu olabilecek kapasitede"

Antrenör Osman Albayrak de Tanju'nun güreşe başladıktan 1 yıl sonra sakatlık yaşadığını belirterek, buna rağmen iyi bir çalışma yaparak madalyalar kazandığını bildirdi.

Gemici'nin, Taha Akgül'den sonra milli takımda yer alabilecek tek isim olduğunu aktaran Albayrak, "İleride Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu olabilecek kapasitede bir güreşçi. İnsanoğlunun genetik yapısı önemli, Tanju da şampiyon bir aileden geliyor. Hasan Gemici ustamız, Tanju'nun diğer akrabası Recep Kara var" ifadesini kullandı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber