Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 21 Mart 2015 - 17:28 Yorum: 0

Başarılı öğrenciler, sirk gösterisiyle ödüllendiriliyor

Türkiye Sirki, sosyal sorumluluk kapsamında Sakarya'da 5 bin başarılı öğrenciye ücretsiz gösteri sunacak

Başarılı öğrenciler, sirk gösterisiyle ödüllendiriliyor

SAKARYA (AA) - Sakarya'da gösterilerine devam eden Türkiye Sirki, 5 bin başarılı öğrenciyi ücretsiz ağırlayacak.

Sirkin ortaklarından Melike Cankurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Sirki'nin 3 bin oturma kapasitesine sahip 15 tır ve 150 ton demirle şehirden şehre hareket ettiğini söyledi.

Cankurt, sirkin 20'si sanatçı 50 kişilik ekiple faaliyet gösterdiğini belirterek, "7 ülkeden çalışanımız var. İnternetten bizi bulup mail atıyorlar. İsmimizi doğru şekilde duyurduk. O nedenle bizimle çalışmak istediklerini söylüyorlar, biz de değerlendiriyoruz ve 5 binin üzerinde video izleyerek karar veriyoruz" diye konuştu.

"Çadırımızın 3 bin kişilik oturma kapasitesi var ama bu sayıyı bazen aşmak zorunda kalıyoruz" diyen Cankurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayvansız olduğu için insanlar çok ilgi gösteriyor, kapasitemizi 4 bin 500'e kadar çıkartabiliyoruz. Haftada ortalama 28 bin kişiye sirk izlettirebiliyoruz. Sirkimizin hayvansız olduğunu demolarla, reklamlarla halkımıza anlatıyoruz. Hayvana Türkiye'de tepki çok yüksek. Bazı ülkelerde hayvanlı gösteriler yasaklandı. İnşallah, Türkiye'de de hayvan haklarına sahip çıkılır. Lütfen hayvansız sirklere yönelelim, eziyet etmeden de eğlendirebildiğimizi gösterelim." 

- "Hayvanlara eziyet etmemeyi göstermeye çalışıyoruz"

Sirkin diğer ortağı ve Melike Cankurt'un eşi Ulaş Cankurt da güzel projelere imza attıklarını dile getirdi.

"İkimiz de aynı tarafa bakıyoruz, çocuk haklarına çok saygı duyuyoruz" diyen Cankurt, şunları kaydetti:

"Bu nedenle çocuklara doğru izler bırakmak istiyoruz. Hayvanlara eziyet etmemeyi göstermeye çalışıyoruz. Çocuklar da internet çağında yaşadığı için her şeyin bilincinde. Hayvan olmadığı için geliyorlar. Biz sirk yapıyoruz ve hayvansız da eğlendirebiliyoruz. Sirkin hayvansız haliyiz ve hayvansız eğlendiren sirk projemizle de yollarda geziyoruz.

Okul müdürlüklerinde çocukların başarı değerleri var ve buna göre müdürler karar verip, başarılı çocukları belirliyor. Biletlerimizi hediye ediyorlar. Bu, onları eğlendiriyor, sirkimize de canlılık getiriyor. Engelli vatandaşlarımız, gazilerimiz ve şehit ailelerimiz, gösterilerimizi ücretsiz izliyor. Engelli vatandaşlarımızın rahat izleyebilmesi için gösterilerimiz, onlar için de uygun dizayn edildi."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber