Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Başarılı ustalara sertifikaları verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından, uygulama kapsamı dışında kalan meslek dallarında çalışanlara ustalık belgesi verildi.Oda Başkanı Hayrettin Köse, Osman...

Başarılı ustalara sertifikaları verildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası tarafından, uygulama kapsamı dışında kalan meslek dallarında çalışanlara ustalık belgesi verildi.

Oda Başkanı Hayrettin Köse, Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen törende, uygulamalı sınavda başarılı olan kursiyerleri tebrik etti.

Sınavda 28 kişinin başarılı olduğunu belirten Köse, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz ki 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 'Çıraklık Eğitimi Uygulaması Yapılmayan Meslek Dallarında Mesleki Belgelerin Verilmesine İlişkin Yönetmelik'  kapsamında biz de Lokanta ve Pastacılar Odası olarak kebapçılık, simit, poğaça, çörek, pide ve lahmacun imalatç​ılığı gibi henüz belgesini almayan üyelerimiz ve çalışanlarına yönelik yılda 2 kez yazılı ve uygulamalı sınav düzenliyoruz. Osman Düşüngel Mesleki Eğitim Merkezi ile yaptığımız iş birliği protokolü çerçevesinde 24 Şubat'ta kalfalık sınavı yaptık. Bu sınavda başarılı olan meslektaşlarımız da dün ustalık yazılı sınavına girdiler. Bugün burada da başarılı olanlara ustalık belgelerini veriyoruz."

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber