Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
11:31 Tüpraş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 12. kez düzenlediği ç...11:31 Tüketiciler Birliği’nden "kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı11:30 Sinüzitte risk oluşturan faktörler11:29 Yolunu kaybeden vatandaş gece su kanalına uçtu, sabah otomobilini kurtarmay...11:28 Van’da kış lastiği değiştirme yoğunluğu geç başladı11:27 Prof. Dr. Adaş’tan ‘Kök hücre’ açıklaması: “Türkiye’nin başarısı çok daha a...11:26 Muğla BİLSEM’in 13 araştırma projesi Denizli’de görücüye çıktı11:25 Jamaika Filistin’i devlet olarak resmen tanıdı11:25 Havalar birden ısındı, uzmanından şeker hastalarına ’böbrek yetmezliği’ uya...11:24 Tartıştığı kişiyi silahla vurarak öldüren şahıs yakalandı11:23 Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkında ’sıfır atık’ eğitimi11:23 Rektör Özölçer Koltuğunu çocuklara devretti11:22 Beyoğlu’nda berbere “tıraş ücreti” saldırısı kamerada: 150 lira için kurşun...11:21 Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4’üncü sırada11:20 Kalp sağlığında yapay zeka tanı imkanını artırıyor11:20 ’Timsah Ateşi’ 22 Mayıs’ta Moi Sahne’de11:19 Karavan Park, 36 farklı ülkeden 2 bine yakın misafir ağırladı11:16 Selçuk, tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak11:15 Küçükçekmece’de bulunan bir kuyumcu 3 şahıs tarafından soyuldu. Soyguncul...11:15 ’TAYK-CarrefourSA Kupası’ ile TAYK 2024 Trofesi başladı
23 Nisan
Siyaset 29 Mayıs 2015 - 17:48 Yorum: 0

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Van'da önemli açıklamalar

Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Van mitinginde yaptığı konuşmada Tunceli mitinginin ardından 3 Ak Parti'li kıza HDP binasının önünden geçerken saldırıda bulunulduğunu açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Van'da önemli açıklamalar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Van mitinginde konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a yüklenen Davutoğlu, Ak Parti'nin Tunceli mitinginden dönerken 3 kız çocuğunun HDP binasının önünde saldırıya uğradığını açıkladı. HDP binalarına yapılan saldırıları kınadıklarını hatırlatan Davutoğlu, "Daha şimdiye kadar ne Demirtaş'tan ne HDP'den ne özgürlükçü geçinen aydınlardan Ak Parti'lilere yapılan saldırılara tek bir kınama gelmedi." diyerek tepki gösterdi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satır başları;

Bizim siyasetimiz birlik siyasetidir, her yerde omuz omuzayız.

Aziz Ak Gençlik, size hitaben söylüyorum, dün muhteşem bir miting yaptık Malatya'da. Bir kadeşimiz maalesef miting dönüşü vefat etti. Hepinizden Öztürk Yıldırım kardeşim için bir Fatiha okumanızı rica ediyorum. Bir kadeşimiz de Selçuk kardeşimiz yoğun bakımda. Ona da dua edin.

Aslında Türkiye'de 2 siyaset var. Bir; birleştiren siyaset. Türk, Kürt, sünni, alevi, laz, gürücü ayrım göstermeden herkesi insan olarak gören siyaset. Bir de herkesi ayıran parçalayan siyaset. 

Biz AK Parti olarak tüm parçalayıcı siyasetlerden sonra geldik. Dedik ki; kim olursa olsun, hangi etnik etnik ve meshebi temelde olursa olsun, bütün insanlar azizdir. 

Şiddete, teröre ve baskıya yönelik bir dil kullanıyorsanız yanlış bir yoldasınız demektir.

Kudüs, Mescid-i Aksa'dır, Mescid-i Aksa da bizimdir ve bizim kalacak. Gezi olaylarıyla milleti şiddete mahkum bırakmak istediler. Türk'e yabancı CHP'yi Kürt'e yabancı HDP'yi bu millet iktidar yapar mı?

12 Eylül zulmünün arkasında CHP'nin baskıcı zihniyeti vardı. Bizi bölmek isteyenlere karşı biz biriz diyerek 7 Haziran'da ders vereceğiz. 

"3 KIZ KARDEŞİMİZ HDP BİNASININ ÖNÜNDEN GEÇERKEN SALDIRIYA UĞRADI"

Buradan meydan okuyorum Demirtaş'a da, onun arkasındaki çevrelere de, onu destekleyen aydınlara da sesleniyorum.
Bakın bir olay anlatacağım. Dün Siirt'te bir miting yaptık. Mitingten çıktıktan sonra ben Tunceli'ye giderken bir haber geldi. Ak Gençliği 3 kız kardeşimiz Elif, Merve ve Yeter, bizim mitingten çıkıp HDP binasının önünden geçerken barbar birtakım zorbalar tarafından saldırıya uğradı. 

Bunlar hani kadına karşı şiddeti feodal dönem diye tenkit edip karşı şiddeti gündeme getirenler ki biz herkesten önce getirdik, şimdi cevap versinler. Bu barbar zorba erkekler HDP binasından çıktı ve bizim kız kardeşlerimize bacılarımıza saldırdılar.

 Hemen gerekli talimatları verdik. Buradan sesleniyorum, biz HDP binalarına saldırı yapıldığında hemen karşı bir tepkiyle kınadık. Daha şimdiye kadar ne Demirtaş'tan ne HDP'den ne özgürlükçü geçinen aydınlardan Ak Parti'lilere yapılan saldırılara tek bir kınama gelmedi.

BU genç kızlara yapılan saldırıları kınasınlar. Bir tek Ak Parti'li dahi hiç kimseye saldırmadı. Eğer birileri bizim gençlerimize sadece Ak Parti'li olduğu için saldırırsa, dokunursa kıllarına, hesabını sorarız. Bu gençler Sarıkamış'ta yürüyen yiğitlerden daha az cesur değiller.

Siirt'te dün bana bir bilgi verildi. Siirt'li 5 genç, kimisi 14-15 yaşlarında dağa kaldırılmış. Ve ailelerine şu mesaj gönderilmiş; ya bizi desteklersiniz ya da bu gençleri iade etmeyiz. Allah aşkına şimdi Demirtaş'a soruyorum; bunların karşısında net bir tavır alacak mı? 

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber