Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:05 İSPARK otoparkında silahla bacağından vurdular, 100 bin dolarını çaldılar17:04 Bakan Kacır: "Türkiye’nin astronotuyla gurur duymuyorlar”17:02 Bıçakla yaralama şüphelisi tutuklandı17:02 Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı
Sami Er
Türkiye 28 Mayıs 2016 - 17:38 Yorum: 0

Başbakan Binali Yıldırım’dan Teröre Karşı Dik Duran STK Temsilcilerine Teşekkür

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da bir otelde Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım’dan Teröre Karşı Dik Duran STK Temsilcilerine Teşekkür

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'da bir otelde Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Yıldırım, millete hizmet etmekten başka hiçbir dertlerinin olmadığını belirterek, "Buralar terörle yatıp terörle kalkmak zorunda değil. Bu anlamda Diyarbakır STK'larına ortaya koyduğu teröre karşı ortak duruşa teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'a yakışacak bir havalimanı yaptıklarını belirterek faaliyete soktuklarını söyledi. Yıldırım, "Allah'a şükür Diyarbakır'a yakışan bir havalimanına sahibiz. Bizim amacımız ülkemize, milletimize hizmet etmek. Bundan başka hiçbir derdimiz olmadı. 14 yıldır bunu yapıyoruz bundan sonra da aynısını yapma gayretinde olacağız. Bizim yıkmakla işimiz olmaz. Yolları böldük canları kurtardık, gönülleri birleştirdik, milleti kardeş ettik. Terör örgütü uzun süredir bölge başta olmak üzere ülkemizde vatandaşlarımızın canına, malına zarar vermeye devam ediyor. Artık yeter diyoruz. Buralar terörle yatıp terörle kalkmak zorunda değil. Bu anlamda Diyarbakır STK'larına ortaya koyduğu teröre karşı ortak duruşa teşekkür ediyorum. Beklediğimiz budur, teröre karşı tek yumruk, birlik beraberlik ve kardeşlik. Diyarbakır'da tedavi için Ankara'ya, İstanbul'a yollara düşen otobüslerle giden ve perişan olan insanlar, artık Diyarbakır'da 4 güzel hastanemiz var. 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 300 yataklı Çocuk Hastalıkları ve Kadın Doğum Hastanesi var. Diyarbakır'da 10 sene önce hastanedeki özel odalar 87 iken bu gün bu sayı bin 200'e çıktı. Hastanelerimiz adeta bir otel konumunda olacak. Diyarbakır'da 3 ambulansımız vardı, ama bugün 100'den fazla ambulansımız ve icabında helikopterlerle Ankara, İstanbul'a hasta götüren imkanlar var. Vatandaşa değer vermek budur, vatandaşı sevmek, çukurlar kazıp, el bombaları atmak değildir. Vatandaşı sevmek onu yaşatmaktır, biz yaşatmak için varız. Vatandaşın rahatı için yoları böldük ama vatanı asla bölmez ve paylaşmayız. Yapacağımız iş basit. Bir olacağız, beraber olacağız, birlikte Türkiye olacağız. İstikametimiz belli. Bu topraklarda 33 medeniyet geldi geçti bundan sonra da kıyamete kadar kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize zarar vermek isteyen kim olursa olsun buna asla fırsat vermeyeceğiz. Bunu sadece biz yapmayacağız beraber yapacağız. Bunu özellikle sizlerden bekliyorum. STK temsilcileri ve kanaat önderlerinden bunu bekliyoruz" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HAYATIMIZI KARARTMASINA MÜSAADE ETMEYELİM"

Konuşmasında terör örgütlerine sert tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşlara terör örgütlerinin hayatları karartmasına müsaade etmeme çağrısında bulundu. Başbakan Yıldırm, "Amaçlarının ne olduğu belli olmayan, gündemlerini bile beli olmayan hakim güçlerin oluşturduğu ve bunların oyuncakları olan bu terör örgütlerinin hayatımızı karartmasına asla müsaade etmeyelim. Gün bugündür. Meydandaki coşku bize yeter artık. Diyarbakır terörle anılmak istemiyor. Peygamberler şehri artık zaman kaybetmek istemiyor. Gelişmesini ilerlemesini tamamlamak istiyor. Fidan gibi gençlerimizin toprağa düşmesini istemiyor. Gençlerimizin Türkiye için üretmesini istiyor. Onun için gençlerimize buradan bir çağrım var, bu çıkmaz yoldan vazgeçin. Ananızın, babanızın milletinizin bağrına gelin teslim olun. Hep beraber bu kutlu yürüyüşü sürdürelim. Genç yaşta hayatınızı karartan bu şer odaklara izin vermeyin" diye konuştu.

"ARAMIZA NİFAK TOHUMU SOKMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'ın Tanışık köyü Dürümlü mezrasındaki 16 kişinin kendi hayatlarını hiçe sayarak 15 tonluk bombanın başka yerde patlatılmasına izin vermediğini ve büyük bir fedakarlık yaparak canlarını teslim ettiğini söyledi. Terör örgütü tarafından patlatılmak istenilen 15 ton bombanın hedefine gitmesine izin vermeyen 16 köylüyü rahmetle anan Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye ayağına bağ olan bu terörle yoluna devam edemez. Bundan sonra hizmetlerimize kaldığımız yerden aynı kararlılıkla sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde devam edeceğiz. Aramıza nifak tohumu sokmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Terör örgütleri, onları içeriden ve dışarıdan destekleyenler yaptıklarından dolayı günü gelecek bu milletin yüzüne bakamayacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber