Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 10 Ekim 2015 - 18:08 Yorum: 0

Başbakan Davutoğlu açıklama yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da 86 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı ile ilgili açıklama yaptı

Başbakan Davutoğlu açıklama yaptı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara'da 86 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı ile ilgili açıklama yapıyor;

İşte Başbakan'ın açıklamasından satırbaşları;

Çok derin bizr hüzün ve acı içerisindeyiz. Bu saldırı herhangi bir şekilde tek bir gruba ya da herhangi bir siyasi topluma karşı değildir. Bu saldırı ülkemizin bütününe yapılmış bir saldırıdır. Türkiye ateş çemberi içinde istikrarınını korumayı başaran örnek bir ülkedir. 

"3 GÜN ULUSAL YAS İLAN EDİYORUZ"

Bu saldırının acısını hissetmeyen hiçbir vatandaşımız olduğu kanaatinde değilim. Bu saldırı demokrasimize yapılmış saldırıdır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Aldığımız kararla, cumhurbaşkanımızla da istişarede bulunarak üç gün ulusal yas ilan etme kararı aldık. 86 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. İki canlı bomba için kuvvetli emareler var.

Bu tür durumlarda dayanışma içinde olacağımızı bir kez daha gösterme vaktidir. bugünlerde her türlü tahrike karşı, nefret dili kullananlara karşı birlik ve beraberliğimizi koruma günüdür.

İntikam diline karşı sağduyuya davet ediyorum. Bugün ilan ettiğimiz yas 78 milyonun ortak hissiyatının tercümanı olduğuna inanıyorum.

Terörü yapana göre, mağduruna göre değerlendirmeyelim. Terörü yapan suçludur, katliamı yapan insanlık düşmanıdır.

"KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Bahçeli ile de tekrar görüşmeyi düşünüyorum.

Gün ortak bilinçle hareket etme günüdür. Siyasi parti liderlerine Ak Parti Genel Başkanı olarak hitap etmiyorum. 

Terör propagandasına karşı ortak tavır alalım.  terör nereden gelirse gelsin insanlık suçudur. Ülkemize, milletimize, ailelere başsağlığı dileklerimi iletiyorum.  

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını doğru çağrı olarak değerlendiriyorum.

Bu hükümet Ak Parti hükümeti değil, seçim hükümetidir.Keşke ulusal birlik hükümeti ile zorlukları göğüsleseydik. Kendisi ile görüşmeye hazırım.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Ortak kader dili kullanmak yerine, onca askerimiz ve polisimiz şehit edilmişken, hayatını kaybeden siviller varken saldırıyı yapanlara dair kesin veri yok iken devleti mesul göstermek yakışmaz. Bu tahriktir. Demirtaş'ın açıklamaları açık bir tahriktir.

TERÖR OLAYLARININ ÜSTÜ ÖRTÜLMEMİŞTİR

Bu katliamı işleyen kimse gereği yapılacak. Suruç'ta da Diyarbakır'da da sorumlular yakalandı. Bizim görevimiz yakalayıp adalete teslim etmektedir. Hiçbir terör olayının üstü örtülmemiştir. Her terör olayına karşı gereken cevap verilmiştir.

ETİKETLER: Davutoğlu
Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber