Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

Başbakan Davutoğlu adına Konya'da hatıra ormanı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu adına hatıra ormanı oluşturarak 4 bin fidan dikti

Başbakan Davutoğlu adına Konya'da hatıra ormanı

KONYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Konya'da Başbakan Ahmet Davutoğlu adına hatıra ormanı oluşturdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ülkeye büyük hizmetleri olan devlet adamları adına hatıra ormanları kuruluyor. Bu çerçevede, Bakanlığın Başbakan Davutoğlu adına tesis ettiği hatıra ormanı 12 saatte tamamlandı. 

Merkez Meram ilçesi Dutlukır Mevkisi'nde tesis edilen hatıra ormanı 20 dekar alan üzerinde oluşturuldu. Hatıra ormanında, ortalama boyları 1,5 metre olan 300 adet mavi servi, 2 bin 500 adet sedir ve bin 200 adeti de karaçam olmak üzere toplam 4 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. 

Bakanlığın, Türkiye'ye önemli hizmetleri olan devlet adamları adına hatıra ormanı kurma geleneğinin bundan sonra da sürdürüleceği belirtildi. 

Hatıra ormanı ağaçlandırmalarına verilen isimler değiştirilmeyerek, bu sahalarda gerçek ve tüzel kişilerin isim hakkı saklı bulunduruluyor. Oluşturulan veya isimlendirilen hatıra ormanlarının, yanması veya diğer sebeplerle kaldırılması halinde, bu alanlar yeniden ağaçlandırılarak aynı isimler veriliyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber