Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

Başbakan Davutoğlu Konya'da:

"Türkiye'nin kalbi, yüreği, ilk başkenti Konya'dır. Sizlerden aldığımız inançla yolumuza devam edeceğiz. Kim engel çıkarırsa çıkarsın, Toroslar'ın baş eğmediği gibi biz de baş eğmeyiz"

Başbakan Davutoğlu Konya'da:

KONYA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin kalbi, yüreği, ilk başkenti Konya'dır. Sizlerden aldığımız inançla yolumuza devam edeceğiz. Kim engel çıkarırsa çıkarsın, Toroslar'ın baş eğmediği gibi biz de baş eğmeyiz" dedi.

Karapınar ilçesindeki Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış törenine katılan Davutoğlu, ardından açılışı gerçekleştirilecek 13. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın düzenlendiği TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi'ne geldi.

Davutoğlu, burada fuar alanı önünde kendisini bekleyenleri, Başbakanlık otobüsü üzerinden selamladı.

Şeb-i Arus'tan sonra Konya'ya gelemediğini ifade eden Davutoğlu, "Uzak diyarlarda bile olsak kalben, zihnen her zaman Konya'dayız. Her zaman Hz Mevlana'nın huzurundayız, her zaman sizden güç alıyoruz. En zor şartlarda, dönemlerde, en zor geçişlerde dahi hep Konya'nın istikametini yanımızda hissettik. Avrupa'nın en büyük tarım fuarlarından birini açarken Konya'da soğuk bir havada bizi bir kez daha bağrına basmak için buraya gelen, saatlerce soğukta bekleyen kardeşlerimin her birini tek tek kucaklıyorum" diye konuştu.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Konya'nın bağrında yetişmiş, Hz. Mevlana'dan feyz almış, Toroslar'ın atmosferinden teneffüs etmiş biri olarak, bir Konyalı olarak he zaman Konya'nın manevi derinliğini, tarihi gücünü arkamda hissettim. Hiçbir zaman olmadı ki; Konyalıların muhabbetle bakan gözlerini unutmuş olayım. Sizler de bizi unutmazsınız biliyorum. Her zaman yanımızda oldunuz. Soğukta, sıcakta, yağmurda, kışta, güneşte her zaman Konyalılar bizimle oldu. Allah Konyalılardan razı olsun. Onların duasını, bereketini yanımızdan eksik etmesin. Karapınar'da son derece önemli bir askeri tesisi açtık. Diğer taraftan tarım fuarını açıyoruz. Konya'ya hizmet etmek en büyük ibadettir. Konya'da bir taş üzerine taş koymak cennette köşk inşa etmek gibidir. Milletimizin huzurunda divana durmak tarihimizi ayağa kaldırmak demektir."

Alanda bulunanlara; "Birileri milli iradeye takoz koymaya kalktığında gür bir sesle 'evet biz, manevi başkent Konya burada' demeye hazır mısınız?" diye soran Davutoğlu, "Ebedi ve ezeli kardeşliğimiz için bir kez daha inşallah 7 Haziran'da sandıklara gittiğimizde 'milli irade' diyeceğiz. Allah kardeşliğimizi daim etsin, hiçbir şekilde bu millet arasına fitne sokanlara fırsat vermesin. Türkiye'nin kalbi, yüreği, ilk başkenti Konya'dır. Sizlerden aldığımız inançla yolumuza devam edeceğiz. Kim engel çıkarırsa çıkarsın, Toroslar'ın baş eğmediği gibi biz de baş eğmeyiz. Toroslar gibi başı dik, Konya Ovası gibi gönlü geniş Konyalıları her zaman yanımızda bulduk, yanımızda bulacağız" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber