Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Eylül 2014 - 10:35 Yorum: 0

Başbakan Davutoğlu rehinelerle buluştu

Musul'da rehin alınan Rehinelerle havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi.

Başbakan Davutoğlu rehinelerle buluştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'de rehin alınanarın Türkiye'ye getirilmesine ilişkin ''Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik'' dedi.

Başbakan Davutoğlu, Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Şanlurfa'ya getirilenlerle görüşmek üzere GAP Havaalanı'na geldi.

Rehinelerle havaalanında bir araya gelen Davutoğlu, vatandaşlarla tek tek kucaklaştı, en küçük rehineler Kuzey ve Ela ile yakından ilgilendi.  

Rehinelerle sohbet eden Davutoğlu, ''Devletinize güvendiniz, hükümetinize ve bizlere güvendiniz, biz de size güvendik. İki bayramı birden yapacağız. Yine bayramdan önce bir bayram yapacağız inşallah demiştim, Allah nasip etti yaptık. Allah sizi bir daha ailelerinizden ayırmasın'' diye konuştu.

Davutoğlu, aprondaki uçağa rehinlerle yürüyerek gitti. Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, uçağa kadar en küçük rehine Ela Ercan'ı kucağında taşıdı. 

Aileler Esenboğa Havalimanı'na geliyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, serbest bırakılan rehineleri Şanlıurfa GAP Havaalanından özel uçağı 'TUR' ile getireceği Esenboğa Havalimanında hazırlıklar başladı.

Esenboğa Havalimanında, basın mensupları sabahın erken saatlerinden itibaren hazırlıklarını tamamladı.

Türk bayraklarıyla havalimanına gelmeye başlayan aileler, 'Allah devletimizden razı olsun', 'çok mutluyuz ve herkese teşekkür ederiz' diye açıklamasında bulundular. 

Gazetecilere duygularını aktaran Konsoloslukta görevli Mehmet Argüç'un ablası Dudu Argüç 'Sabah haberi Başbakanımızdan aldık. 'Kurtardık çok şükür geliyorlar' dedi' ifadesini kullandı.

Musul'da Özel Harekatçı olarak görev yapan Ali İşleyen'in yeğeni Muhammed Zeki İşleyen de ağlayarak çok mutlu olduklarını söyledi.

Zeki İşleyen bugün sabah saatlerinde amcası Ali İşleyen ile telefonda konuştuklarını belirterek, 'Nasılsın yavrum' dedi. Biraz konuştuk, bir daha hiç konuşmadık' diye konuştu. 

Öte yandan Esenboğa Havalimanı'nda güvenlik önlemleri de alınırken Özel Harekat Timleri de ailelere alanda eşlik etti.

 Musul'da rehin alınıp daha sonra serbest bırakılan diplomatlar ve aileleri, Şanlıurfa GAP Havaalanından özel uçak 'TUR' ile Esenboğa Havalimanına getirilecek.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber