Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 28 Eylül 2014 - 19:28 Yorum: 0

Başbakan Davutoğlu soruları yanıtladı: (2)

"(CHP'li milletvekili Aygün'ün açıklamaları) Dikkat ederseniz ben Kılıçdaroğlu'na cevap verdim ama maalesef edepten yoksun o milletvekiline cevap verme tenezzülünde bile bulunmadım"

Başbakan Davutoğlu soruları yanıtladı: (2)

ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamalarıyla ilgili olarak "cevap verme tenezzülünde bulunmadığını" belirterek "Ben, o milletvekilini, CHP'li kardeşlerime ve vatandaşlarıma havale ediyorum. O milletvekilinin hak ettiği cevabı onların vermesi lazım" dedi.

Davutoğlu, Samsun Valiliği ziyaretinin ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecenin ortaöğretimde başörtüsü ile ilgili düzenlemenin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçradoğlu ve CHP milletvekili Hüseyin Aygün'ün açıklamalarını değerlendirmesini istemesi üzerine, "Dikkat ederseniz ben Kılıçdaroğlu'na cevap verdim ama maalesef edepten yoksun o milletvekiline cevap verme tenezzülünde bile bulunmadım" diye konuştu. 

"Çünkü, orada milletimizin inançlarına aşırı bir hakaret ve saygısızlık var" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Eminim orada, o tweet'te geçen şeyler, yine burada da cevap mahiyetinde söylemiyorum ama o tweet'te geçen ifade tarzı, en fazla CHP seçmeninin ve bu ülkenin değerlerine saygılı tüm CHP kitlelerini rahatsız etmiştir. Ben, o milletvekilini, CHP'li kardeşlerime ve vatandaşlarıma havale ediyorum. O milletvekilinin hak ettiği cevabı onların vermesi lazım.

Bu ülkede kimse bu milletin inançlarına hakaret edemez, kimse haddini aşan bir şekilde edebe mugayır bir tarzda böyle bir açıklamada bulunamaz."

-"CHP, şu andan itibaren bir sınavdadır"-

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenen Davutoğlu, "Ümit ederim ki Kılıçdaroğlu önce kendi partisi içindeki bu seslere cevap verme ihtiyacı hisseder. Bu da bir tür IŞİD zihniyeti... Bu davranış biçimi de." ifadesini kullandı. 

Davutoğlu, CHP içindeki tartışmaları yakından takip ettiklerini dile getirerek şöyle devam etti:

"Artık CHP, şu andan itibaren bir sınavdadır. Eğer gerçekten oraya son dönemde intibak ettirilen milletvekilleri samimiyse yani özgürlükçü parti meclisi üyeleri... Kimleri kastettiğim malumdur. Samimilerse bu vekilin tutumuna karşı onlar seslerini yükseltsinler. Yok, bu vekilin zihniyeti CHP'ye hakimse bir daha o CHP'lilerin herhalde Anadolu'da bir yere kolay kolay halkın karşısına çıkacak şekilde girmeleri zor olur. Unutulmasın ki bu millet kendi değerlerine sahip çıkar. 

Bakalım, CHP içindeki tartışmaları takip edeceğiz. Kim özgürlükçü kim yasaklayıcı, kim milletin değerlerine saygı duyuyor kim hakaret ediyor? CHP içindeki tartışmalar, izlenilmeye değer tartışmalardır. Eminim ki benim Konya'da Samsun'da, Anadolu'nun her yerinde gördüğüm CHP'li vatandaşlar, bu ifadelerden büyük ızdırap duymuşlardır diye düşünüyorum. Onları da tepki vermeye çağırıyorum. Eminim Tunceliler de rahatsız olmuşlardır. Çünkü, oradaki vatandaşlar da özgürlükçü tavırlarıyla bilinen vatandaşlarımızdır."

(Bitti)

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber