Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Mart 2015 - 09:33 Yorum: 0

Başbakan Davutoğlu'nun portresini 288 bin ilmekle halıya aktardı

Isparta'da 30 yıldır halıcılıkla ilgilenen Hasan Gürdal, Başbakan Davutoğlu'nun portresini 4 ayda 288 bin düğüm atarak halıya işledi

Başbakan Davutoğlu'nun portresini 288 bin ilmekle halıya aktardı

ISPARTA (AA) - Isparta'da halı dokumacısı Hasan Gürdal, 288 bin düğüm atarak 4 ayda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun portresini halıya dokudu.

Gürdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıldır halı dokuduğunu, bugüne kadar siyaset ve sanat dünyasından birçok ismin portresini halıya işlediğini söyledi. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gibi pek çok kişinin portresini halıya dokuduğunu anlatan Güral, Başbakan olmasının ardından Davutoğlu'nun da portresini de dokumaya karar verdiğini kaydetti. 

Portrenin çiziminin ardından dokuma aşamasına geçtiğini dile getiren Gürdal, portreyi tek başına 4 ayda tamamladığını bildirdi. Portrenin 600 sıra ve 288 bin düğümden oluştuğuna dikkati çeken Gürdal, halıda 82 renk kullandığını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber