Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 17 Eylül 2014 - 23:34 Yorum: 0

"Başbakan olmanın gereğini yap" diyorum

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'na yazdığı mektupla ilgili, ''Bana bu konuda gelen bir tepki yok. 'Başbakan olmanın gereğini yap' diyorum ben. Bu kadar açık, bu kadar net ve bekliyorum" dedi.

'Başbakan olmanın gereğini yap' diyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam yemeğinde bir araya geldiği gazilerin sorunlarını, taleplerini dinledi.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilerin ''Yazdığı mektupla ilgili Başbakan Davutoğlu'nun değerlendirmesini'' sorması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Daha evvela Sayın Davutoğlu benimle muhatap olun demişti. Bir hususi bankayla ilgili açıklamaları başkası yaptı. Bankacılık fazla aşırı duyarlı bir alan. Konuşurken fazla aşırı dikkatli olmak gerekiyor. Bankacılık, bir itimat kurumu tıpkı zamanda'' diye konuştu.

Yapılan açıklamaların Bankalar Yasası'na marjinal olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

''Bir bankayı, bir halk görevlisi, bir cumhurbaşkanı, bir başbakan batıramaz, batırmamalıdır. Çünkü bunun faturasını Türkiye, fazla aşırı ağır geçmişte ödedi. Ben, bu duyarlılığa dikkatini çektim. Siz gerçekten başbakan şekilde vazife yapmak istiyorsanız ve 'Ben başbakanım' diyorsanız, Bankalar Yasası'nın gereğini yapın. Bana bu konu için gelen bir reaksiyon yok. İşte, 'Kılıçdaroğlu şunu söyledi, bunu söyledi.' Benim söylediğim daha farklı. Başbakansan başbakan olmanın gereğini yap diyorum ben, bu kadar açık, bu kadar net ve bekliyorum. Yapacak mı, yapmayacak mı bunu göreceğiz.''

''Kılıçdaroğlu sorunlarımızı dinledi''

Görüşmeyle ilgili gaziler hesabına konuşan gazi Koray Gürbüz, yarın Gaziler Günü olduğunu, bu amaçla bir araya geldiklerini ve sorunlarını dile getirdiklerini söyledi.

Gürbüz, ''Kılıçdaroğlu, bizi dinledi ve not aldı. Gerekli çalışmaları yapacağını belirtti'' dedi.

Bu yurt için birer kıymet olduklarını ifade eden Gürbüz, kendilerinin de söz hakkı bulunduğunu kaydetti.

Gazilere de ikinci iş hakkının verilmesini istek ettiklerini anlatan Gürbüz, terör örgütüyle pazarlık yapılmaması gerektiğini söyledi. Bu ülkenin bütünlüğüne yönelik her çeşitli tehdide karşı olduklarını anlatım eden Gürbüz, ''Biz bu ülkenin değerleri için kolumuzu, bacağımızı verdik. Bunun hiç mi manası yoktur'' dedi.

Gürbüz, Gaziler Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenleyeceklerini, 21 Eylül'de ise Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini bildirdi.

Muhabir: Hande İlbeyi Canca

ETİKETLER: Başbakan , olmanın , gereğini , yap , diyorum
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber