Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 03 Mart 2015 - 17:02 Yorum: 0

Başbakan PKK’nın oltasına sazan gibi takılmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bundan sonra bekleyecek zamanımız yoktur. Milletimize gideceğiz, Anadolu'yu karış karış dolaşacağız" dedi.

Başbakan PKK’nın oltasına sazan gibi takılmıştır

TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "her bir maddesi musibet, her bir maddesi melanet, her bir maddesi mahvoluş demek olan ihanet metninin, Dolmabahçe Sarayı’ndaki Başbakanlık Ofisi’nde rahat koltuklarına kurulan müflis şahsiyetlerce açıklandığını" savundu.

"Neymiş, PKK olağanüstü kongre toplayıp silah bırakacakmış; barış gelecek, demokratik siyasetin önü açılacakmış" ifadesini kullanan Bahçeli, "İmralı canisinin hazırlayıp Kandil çetesinin ihtiyatla paraf ettiği 10 maddelik ihanet metni, Türkiye Cumhuriyeti’nin çöküş belgesi, varoluşunu inkar beyannamesidir. Bu, niyet beyanı değil, nimet bilmezliğin tezahürüdür. 30 Ekim 1918'de Mondros Liman’ında imzalanan 25 maddeden mütevellit mütareke şartları neyse 28 Şubat 2015 tarihinde ilan edilen ihanet mutabakatı aynısıdır" diye konuştu.

PKK’nın silah bırakma çağrısının zaman kazanmaya dönük bir manevradır ve kandırmacadan ibaret olduğunu savunan Bahçeli, "Silah bırakan varsa o da AKP hükümetidir. Silahları gömen, indiren, kılıfına sokan varsa o da Türk devletidir. PKK'nın silah bırakacağını, silahla yollarını ayıracağını ummak ve beklemek ahmaklık ve gaflettir" diye konuştu.

"Demokrasiyi katleden, siyasete kurşun sıkan, bebekleri öldüren bir terör örgütünü siyasete dahil etme hazırlığı en az şehit haberi almak kadar felakettir, fecaattir" diyen Bahçeli, "10 maddelik ihanet metninde demokratik siyasetin tanım ve içeriğinden bahsedilmektedir. Bu apaçık bir şekilde PKK'nın silahlı ve silahsız militanlarının siyaset yapabilmesine dönük tuzaktır. Hayalet ve hamakat Başbakan ise demokratik siyasetin önü açılacak diyerek sevincini gizleyememiş, doğal olarak PKK’nın oltasına sazan gibi takılmıştır." şeklinde konuştu.

Bu milletin adı, parçalamaya çalışanlara inat Türk milletidir. Kimse yanlış hesap yapmasın, Türk milleti, etnik kalıntı falan değildir" diyen Bahçeli, "Bin yılda oluşmuş, bin yılda yetişmiş ve bin yılda doğmuştur. Bizi biz yapan bin yıllık beraberlik, bin yıllık buluşmadır. Bin yıllık kaynaşma çözülemeyecektir" dedi.

"Anadolu'yu karış karış dolaşacağız"

"Merkez Bankası'na saldırdıkça dövizin ateşini yükselten, reel sektör borcunu milyarlarca lira katlayan, ekonomiyi alabora eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, istikrarsızlığın simgesi, kavga ve karışıklığın ana limanı haline geldiğini" öne süren Bahçeli, "Bizim bürokratlarla uğraştığımızı söyleyenler, Merkez Bankası Başkanı’nı hastanelik eden Erdoğan’a niçin sessizdir?" diye sordu.

İrtifa kaybeden ihracat, tırmanan işsizlik, yayılan hayat pahalılığı, fırlayan yoksulluk, devleşen yolsuzluk, düşen büyüme, artan borç, dümeni kırılan ekonomi politikalarının milleti kara kara düşündürdüğünü savunan Bahçeli, "Erdoğan ve Davutoğlu Türk milletinin gerçek gündeminden sapmışlar, İmralı canisi ve çetesiyle iş tutmuşlardır. Esnafı duyan, çiftçiyi gören, memuru, işçiyi, emekliyi dikkate alan yoktur" dedi.

7 Haziran Milletvekilliği seçimlerine 96 gün kaldığını anımsatan Bahçeli, 21 Martta da MHP'nin büyük kurultayının toplanacağını, MHP'nin her ikisine de tam anlamıyla hazır olduğunu kaydetti.

"Bundan sonra bekleyecek zamanımız yoktur. Milletimize gideceğiz, Anadolu'yu karış karış dolaşacağız" diyen Bahçeli, bu nedenle bugün 24. dönemin son TBMM’nin grup toplantısını yaptıklarını bildirdi.

Bahçeli, milletvekillerini 24. dönem çalışmalarından dolayı kutlayarak, sözlerini, "Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun. Sağ olun, var olun. Ne Mutlu Türküm Diyene. 25. dönemde görüşmek üzere" diyerek bitirdi.

MHP, 24. dönemde 104. grup toplantısı gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber